ABJ Fotografie
Image default
Kinderen

Een cursus blind typen: een aanwinst voor het leven

Er zijn mensen die stiekem weleens jaloers zijn op die collega die in hun ogen over het toetsenbord raast en toch niet of nauwelijks fouten maakt. Of die collega die gewoon doorgaat met typen terwijl hij of zij je recht aankijkt wanneer je met hen praat. Wat zou het fijn zijn als je dat zelf ook kan… Het blind kunnen typen is in dit digitale tijdperk een must en een vaardigheid die iedereen eigenlijk zou moeten beheersen. De website typeapp.nl biedt zowel klassikale als online typecursus aan voor kinderen, middelbare scholieren als ook een cursus voor businessmensen. Van de cursisten slaagt 98% in één keer en voor wie niet direct slaagt is er een diplomagarantie. Zo weet je bij aanvang zeker dat je na een tijdje het diploma op zak hebt.

 

Typecursus kinderen

Jong geleerd is oud gedaan. Die spreuk kent iedereen en deze is zeker ook bij blind typen van toepassing. Want hoe jonger je leert om blind te typen, hoe makkelijker het gaat. En natuurlijk ook hoe langer je er profijt van hebt. De online typecursus kinderen is zo opgezet dat kinderen spelenderwijs leren typen. Ze worden meegevoerd in een spannend verhaal waarin ze opdrachten krijgen waardoor ze het blind typen onder de knie krijgen. Hiermee verwerft het kind een vaardigheid waar het een leven lang plezier van heeft.

 

Typecursus middelbare scholieren

Voor deze doelgroep is het beheersen van blind typen zeker een must. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van scripties of het maken van boekverslagen. Niemand doet dat nog op papier. Maar als de scholier de stukken uitwerkt aan de computer, typt hij mogelijk met twee vingers. Dat is ten eerste tijdrovend en ten tweede niet ergonomisch. Ook de cursus voor middelbare scholieren is interactief. Het voelt aan als een game en zal de daarom de scholier zeker aanspreken.

 

Typecursus business

Als je werkt in een functie waarbij je veel documenten concipieert aan de PC, veel e-mails verstuurt, of iemand bent die allerlei notities wil invoeren op de PC, dan is het een zegen om blind te kunnen typen. Alles gaat veel sneller en efficiënter: je hebt snel een memo of e-mail getypt, je kunt tijdens vergaderingen digitaal notities maken op je laptop of Surface.

 

Dyslexie

De schatting is dat 3 tot 5% van de leerlingen in Nederland dyslectisch is. Juist voor deze mensen is de aangeboden typecursus zeer geschikt en deze kan zelfs leiden tot betere woordherkenning. Al met al is een cursus blind typen voor iedereen geschikt, nuttig en een aanwinst voor het leven. Wil je meer weten over hoe de online typecursus eruit ziet, bekijk dan deze demo.

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen/