ABJ Fotografie
Image default
Vakantie

Vakantie in Bulgarije: waar, hoe, wanneer?

goedkope vakantie

Tegenwoordig is vakantie in Bulgarije niet alleen een comfortabele, maar ook een betaalbare vakantie. Je kunt er op verschillende manieren komen, wat handig is voor degenen die geen vliegreizen kunnen verdragen, en de resorts staan ​​vol met goedkope aanbiedingen. Er is hier iets te zien, wat erg belangrijk is voor wie meer wil doen dan alleen maar op het strand liggen. Kenners van buitenactiviteiten zullen voor zichzelf een breed scala aan entertainment vinden. Uitstapjes door het land, wandelen in de bergen, ecologisch toerisme – Bulgarije biedt zijn gasten dit allemaal.

Populaire resorts

Vakanties in Bulgarije, waarvan de prijzen vrij democratisch zijn, zijn onderverdeeld in seizoenen. Elk resort in Bulgarije heeft zijn eigen doel: ergens waar je kunt skiën, wat betekent dat het resort wordt aanbevolen om in de winter te bezoeken, ergens – om medische behandeling te krijgen bij minerale bronnen en ergens – om in het zomerseizoen van het strand te genieten. Laten we eens kijken naar de meest populaire bestemmingen onder toeristen naar dit land, multifunctioneel in termen van toeristisch gebied.

Hisarya

Dit resort wordt beschouwd als een van de beroemdste balneologische centra. Heel Europa komt hier voor spabehandelingen en ontspanning. Het resort is gelegen op de zuidelijke hoogten van Sredna Gora, omgeven door bossen, ver van de hoofdstad en de stadsdrukte. De geschiedenis van Hisarya heeft niet meer of minder dan 17 eeuwen, dus naast de behandeling moet je zeker de plaatselijke archeologische en architectonische monumenten bestuderen, met name de ruïnes van een fort bekroond met beelden van kamelen, die het belangrijkste symbool van de stad zijn geworden. De temperatuur van geneeskrachtig mineraalwater varieert hier van 41 tot 52 graden. Op het grondgebied van het resort zijn maar liefst 22 bronnen met het zuiverste, zwak gemineraliseerde water. Je kunt dit water drinken of er gewoon in zwemmen. De bronnen zijn vooral gunstig voor mensen met aandoeningen van het maagdarmkanaal, de nieren, de lever en de urinewegen.

Borovets

Alle Europese skiërs kennen het resort Borovets, omdat het in Bulgarije het oudste en bekendste resort is. De geschiedenis begon in de 19e eeuw, toen de jachtverblijven van de koningen zich hier vestigden. Al in moderne tijden werden skipistes geopend op de hellingen van Borovets. Borovets is omgeven door dennenbossen, gelegen op een hoogte van 1350 meter boven zeeniveau. De hellingen van de Rila-berg, die gasten gastvrij ontvangen, staan ​​bekend om hun onbeschrijfelijke schoonheid; de omgeving heeft 190 meren en 79 bergtoppen. De hoogste berg van de Balkan, Musala, rijst boven Borovets zelf uit.

Gouden Zanden

Golden Sands is misschien wel de meest bekende Bulgaarse badplaats, en dat is niet verwonderlijk, want aan de ene kant is het resort gehuld in de golven van de Zwarte Zee en aan de andere drie wordt het omgeven door een schilderachtig uitzicht op het Nationaal Park. Het zand dat de lokale kusten heeft bedekt, is legendarisch. Het is zo puur dat het, volgens een al lang bestaand geloof, ooit piratengoud was dat in zand veranderde. Golden Sands staat bekend om zijn perfecte klimaat, zonder uitzondering geschikt voor alle vakantiegangers. De trots van de Bulgaarse Rivièra heeft ook minerale bronnen, die als basis hebben gediend voor de oprichting van verschillende balneologische centra. Het resort kan geen rustige plek worden genoemd; het staat vol met een verscheidenheid aan etablissementen, restaurantcomplexen, disco’s en uitgaansgelegenheden.

Nessebar

Nessebar belichaamt de historische waarden van het land, want deze stad is de oudste stad van het hele Europese continent. De stad is verdeeld in een nieuw en een oud gedeelte, alle bezienswaardigheden zijn geconcentreerd in het oude, en het nieuwe staat vol met winkelcentra, hotels, cafés en andere resortattributen. Nessebar vertegenwoordigt niet alleen de geschiedenis van het Bulgaarse volk, maar ook de legendes van de Grieken, Thraciërs en Romeinen. Al deze factoren leidden ertoe dat in het midden van de vorige eeuw Nessebar werd uitgeroepen tot stadsmuseum, en even later werd het opgenomen in de lijst van UNESCO-monumenten.

Elenite

Het Elenite-resort ligt aan de voet van Stara Planina en het zandstrand dat bij het resort hoort en wordt gewassen door het water van de Zwarte Zee, strekt zich uit over 1 kilometer. De kustlijn is bekleed met villa’s en luxe hotels. Al deze pracht is versierd met eeuwenoude naaldbossen. Het behoudt de ideale netheid van de kust, en het resort zelf is vrij fris en jong. Ondanks de moderniteit van het resort zijn clubs en entertainment zo gelegen dat ze vakantiegangers helemaal niet hinderen, rust en kalmte heersen hier.

Het weer

Het weer in Bulgarije is verdeeld volgens resorts met verschillende temperatuurkenmerken. Hisar heeft vrij milde winters en een warm demi-seizoen, dus je kunt het hele jaar door ontspannen in de warmwaterbronnen. Er is hier praktisch geen warmte, in de zomer wordt de temperatuur rond de 22 graden gehouden. De lente verwarmt de lucht tot 12 graden en de warme herfst duurt tot eind oktober.

In Borovets is het klimaat ideaal om te skiën. De meest strenge vorst is hier – 5 graden. Het skiseizoen begint eind november en duurt tot en met mei. Sneeuw bedekt de grond tot een hoogte van anderhalve meter.

Als je constant warm zomerweer nodig hebt, is Sunny Beach de beste keuze. Er valt hier praktisch geen regen, er is geen warmte, de temperatuur in de zomer bereikt 27 graden. Hetzelfde kan gezegd worden over Elenite, Nessebar en Golden Sands.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html