ABJ Fotografie
Image default
Vakantie

Wadlopen met Grietje!

Zeiltocht IJsselmeer

Rondvaren langs de mooiste gebieden die Nederland kent, dat is mogelijk met de Grietje. Zeiltocht IJsselmeer staat garant voor een bijzondere ervaring, in een omgeving die u volledig zal laten genieten. Wilt u een zeiltocht over het IJsselmeer meemaken, samen met familieleden of met een groep collega’s? De Grietje leent zich uitstekend voor een groep mensen tot maar liefst 50 personen. Als u optimaal wilt genieten van de prachtige omgeving en ook de omgeving aan land wilt verkennen, dan kunt u ervoor kiezen om te blijven overnachten. De Grietje heeft maar liefst 34 slaapplaatsen.

 

Varen en afmeren

Een zeiltocht van meerdere dagen maakt het mogelijk, langdurig te genieten van het varen op het water, maar niet alleen dat. Door in alle rust het varen af te wisselen, met het bezoeken van een dorpje of een zwemstop, is de meerdaagse zeiltocht een aaneenschakeling van hoogtepunten. De fijne kneepjes van het zeilen onder de knie krijgen en na een dag op zee de honger stillen, is een geweldige manier om tijd samen door te brengen. Na de koffieronde ’s avonds gezellig een spelletje samen doen of de dag doorspreken, het kan op het moment zelf bepaald worden.

 

Vissersdorpen

Om een goed beeld te krijgen van het echte leven op het water, is een bezoekje aan een vissersdorp aan te raden. Zo staat Stavoren bekend als één van Frieslands mooiste dorpen. Medemblik is de oudste stad van Friesland-West en is een fijne plek om een stadswandeling te maken of te genieten op een terrasje. De aan het water gelegen dorpen stralen het echte vissersleven uit en vormen hiermee een prachtige verlening van het avontuur aan boord.

 

Wadlopen met Grietje

Het is natuurlijk afhankelijk van de getijden, maar droogvallen op het wad maakt het mogelijk om te gaan wadlopen. Een goede beweging in een prachtig gebied, dat bij het wadlopen prachtig laat zien, wat er allemaal op de bodem te vinden is. Een uniek kijkje dat u te zien krijgt. De douches in de hut van de Grietje zijn gewillig naderhand en zo’n actieve dag staat garant, voor genoeg gespreksstof na afloop.

 

Zeiltocht Waddeneilanden

Met de haren in de wind en de zon op het gezicht, is een Zeiltocht Waddeneilanden een vrijetijdsbesteding, die u de hectiek van het dagelijks leven even laat vergeten. Een ongerept stukje natuur vanaf de water meemaken, is genieten met een grote G. Knopen leren leggen, de beginselen van het zeilen leren. Op de Grietje krijgt iedere groep een eigen zeil. Zo is al heel snel duidelijk wie wat moet doen. Zo wordt het zeilen elke dag een stukje leuker.

 

Sanne en Ensor

Als onderdeel van de bemanning aan boord van de Grietje, zijn de scheepshonden Sanne en Ensor razend enthousiast. De Grietje is hun thuis! Ze laten zich graag aaien en zijn niet vies van een spelletje. De eigenaren, die in de hoedanigheid van schipper en matroos alles in goede banen leiden, staan u graag te woord als u een boeking wilt doen.

https://www.grietje-sailing.com/