ABJ Fotografie
Image default
Kinderen

Wanneer is baby niet langer een pasgeborene?

Wanneer is je baby geen pasgeborene meer? Je baby zal op dit moment ongetwijfeld jong en kwetsbaar lijken, maar er zijn een paar tekenen die laten zien dat hij niet langer een baby is. Hij zal meer lachen, meer gaan praten en actiever worden. Hij zal zich dom gaan gedragen en op andere manieren actiever zijn. Je kunt ook zien hoe oud hij is door naar zijn lichaam te kijken.

Een nieuwe baby heeft een heel klein buikje, dus het is belangrijk dat je hem regelmatig vasthoudt. Hij zal protesteren als je hem langer dan een paar minuten neerlegt. Naarmate hij ouder wordt, zal hij in staat zijn om vast voedsel in pureevorm te eten. Zoals je kunt zien, verschilt het lichaam van een pasgeborene niet zo veel van dat van een volgroeide volwassene.

Een ander teken van de ontwikkeling van een baby is het vermogen om oorzaak en gevolg te herkennen. De acties van een pasgeborene zijn verbonden met de reactie die het zijn ouders geeft, en het is niet ongebruikelijk dat ze een actie herhalen in de hoop dezelfde reactie te krijgen. Het laatste teken dat een baby niet langer een pasgeborene is, is als je de veranderingen opmerkt in de manier waarop ze zich gedragen of gedragen. Het meest voorkomende teken van deze overgang is dat de baby niet langer constante voeding nodig heeft en dat de voedingsroutine minder frequent en gemakkelijker te beheren is.

Het gedrag van een pasgeborene is vaak grotendeels ongewijzigd door andere mensen om hen heen. Het gedrag van een pasgeborene lijkt echter erg op dat van een volwassene. Als een peuter bijvoorbeeld dezelfde eigenschappen vertoont als een pasgeborene, is de definitie niet noodzakelijkerwijs nieuw voor de ouder. Voor veel nieuwe ouders is deze overgang niet zo gemakkelijk, dus het is belangrijk om te onthouden dat je de tijd moet nemen om deze tekenen te observeren om de leeftijd te bepalen waarop je baby niet langer een “pasgeborene” is.

Het eerste teken van de ontwikkeling van een baby is wanneer hij stopt met pasgeboren zijn. De definitie van een pasgeborene is anders dan die van een peuter, omdat het gedrag van baby’s kan variëren. Een peuter heeft nog steeds het hoofd van een pasgeborene, maar hij is niet langer een pasgeborene wanneer hij stopt met huilen. Hij kan ook een pasgeborene zijn als hij niet huilt of zich zoveel zorgen maakt.

In tegenstelling tot volwassenen zijn baby’s zich nu bewust van het concept van oorzaak en gevolg. Ze weten wanneer ze moeten reageren. En ze zullen de actie blijven herhalen als de reactie hetzelfde was. Het komt vaak voor dat een baby een actie herhaalt om dezelfde reactie te krijgen, maar hij kan oplettender zijn dan je denkt. Naarmate hij ouder wordt, kan hij ook vast voedsel gaan eten.


Lees verder op onze baby blog