ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Kunstgras voor in de tuin ongekend populair

Het valt niet te ontkennen als je goed om je heen kijkt in je omgeving en het nieuws volgt: kunstgras gebruiken in de tuin, voor sportvelden van de lokale sportclub of op je balkon is enorm populair geworden in ons land. Steeds meer particulieren, ondernemers en ook overheidsinstellingen kiezen ervoor om over te stappen naar het gebruik van kunstgras tuin of op hun terras. Maar waarom is kunstgras zo ongekend geliefd in brede kringen? In dit artikel leggen we je uit wat kunstgras zo speciaal maakt. Er zijn in elk geval argumenten genoeg om te kiezen voor een overstap van natuurlijk gras naar kunstgras ofwel namaakgras!

Kunstgras is de meest duurzame grassoort die er is

Een van de belangrijkste verklaringen voor de stormloop die momenteel op kunstgrasmatten plaatsvindt, is de duurzaamheid van deze grassoort. Ben je op zoek naar kunstgras tuin dat lang meegaat en tegen veel omstandigheden (zoals het weer, spelende kinderen of zwaar tuinmeubilair) bestand is? Dan is kunstgras een van de meest verstandige keuzes die je kunt maken. Gemiddeld gaan kwalitatief goede kunstgrasmatten namelijk minstens 25 jaar goed mee bij normaal en verantwoord gebruik. Je hebt bij de keuze voor kunstgras aanleggen in je tuin dus jarenlang geen omkijken meer naar je gazon. Lekker toch?

Het onderhouden van een kunstgrasgazon of sportveld met kunstgras stelt weinig voor

Naast duurzaamheid en een lange levensduur heb je bij de keuze voor kunstgrasmatten de garantie dat je nauwelijks tijd kwijt bent aan het mooi houden van je gazon, een sportveld of balkonbekleding gemaakt van dit type namaakgras. Allerlei onderhoudswerkzaamheden die bij natuurlijk gras nodig zijn, zijn niet nodig als je besluit om voor kunstgras te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het bemesten van je grasmat, sproeien in de zomer, verticuteren en natuurlijk het periodiek maaien van je gazon. Kies je ervoor om een kunstgrasgazon aan te schaffen, dan ben je van dit soms intensieve onderhoudswerk af. En dat levert natuurlijk een hoop tijdwinst op!

Een garantie op een altijd helder groen gazon

Erg prettig aan kunstgrasvelden, of het nu in je tuin is of een voetbalveld van je sportclub, is dat deze matten altijd mooi en helder groen blijven. Kies je voor kunstgrasvelden, dan ben je verzekerd van een gazon dat geen kale en bruine plekken krijgt. Bijzaaien en geregeld sproeien op het dagen is dan ook niet nodig. Dit komt ook door het feit dat kunstgrasmatten Uv-bestendig en slijtvast zijn.

Het zelf leggen van namaakgras is gemakkelijk

Fijn aan kunstgrasmatten is dat ze ook voor mensen met een gemiddelde portemonnee te betalen zijn. Iedereen met een gemiddeld inkomen kan dus kunstgras kopen. Nog voordeliger wordt het als je ervoor kiest om de grasrollen met namaakgras zelf te leggen. Gelukkig is dat vrij gemakkelijk en snel te regelen!

 

https://www.kunstgrasdirect.nl