ABJ Fotografie
Image default
Hobby en vrije tijd

Elektrische scooter: Wil ik kopen of liever huren?

Het toenemende aantal elektrische scooters verhoogt de behoefte aan diversiteit in de ontwerpen. Gebruikers zijn steeds meer op zoek naar een andere en meer stijlvolle producten, wat een kans wordt voor de fabrikanten van elektrische steps.

Het belangrijkste dilemma voor gebruikers is echter of ze hun eigen elektrische scooter moeten kopen of die moeten blijven huren voor gedeeld gebruik. Om tot een definitieve keuze te komen, stellen wij een aantal factoren voor die moeten worden overwogen en die het keuzeproces zullen vergemakkelijken.

Wil je bijvoorbeeld de veeley v5 kopen of een ander prachtige model? Kijk dan zeker bij Nr1elektrischestep, want hier staat gegarandeerd een mooie elektrische step te koop.

De economie is ook belangrijk

De economische factor is zeer belangrijk bij de beslissing om een elektrische scooter te huren of er zelf een te nemen. Uiteraard hangt deze factor sterk af van hoe vaak de elektrische scooter zal worden gebruikt. Maar stel dat de scooter dagelijks wordt gebruikt, omdat de gebruiker hem gebruikt om van en naar het werk te komen. Bij het huren van een elektrische scooter moet men verbinding maken met de applicatie en deze deblokkeren. Om naar het werk te gaan en om daarna terug te keren moet men twee keer verbinding maken met de applicatie en respectievelijk twee keer de scooter deblokkeren. 

Het meest gebruikelijke tarief is 1 euro voor elke deblokkering en 15 cent voor elke minuut. Als je 10 minuten nodig hebt om naar je werk te gaan en 10 om terug te komen, is dat ongeveer 3 euro voor de totale 20 minuten, plus 2 euro voor de twee deblokkades, wat een totaal van 5 euro per dag maakt. Als je 20 dagen per maand werkt, is de uiteindelijke prijs 100 euro per maand.

Als u daarentegen uw eigen scooter aanschaft, zijn de enige extra kosten die u moet maken de kosten voor het opladen van de accu, wat hooguit 4-5 euro per maand zal zijn. Na een paar maanden is de aankoop van een eigen elektrische scooter dus veel rendabeler dan de dagelijkse huur van een gedeelde scooter.

De comfort 

Zowel de elektrische scooter die je huurt als de scooter die je bezit hebben dezelfde kenmerken op het gebied van comfort. Het hoofdontwerp is vrijwel hetzelfde, met het enige verschil dat accessoires die zijn aangepast aan de kenmerken van elk model alleen kunnen worden toegevoegd aan de elektrische scooter in eigendom.

De scooter voor gedeeld gebruik kan overal worden geparkeerd, zonder hem de hele dag mee te nemen, terwijl de elektrische scooter in eigendom moet worden vervoerd naar alle plaatsen waar u naartoe gaat. Toch maken de fabrikanten van elektrische scooters tegenwoordig opvouwbare en lichtere modellen die overal zonder problemen kunnen worden vervoerd en opgeborgen.

Een andere factor in termen van comfort, is het feit dat scooters voor gedeeld gebruik zich kunnen ophopen op één plaats en integendeel, ze kunnen verspreid worden over verschillende delen van de stad. In beide gevallen kan blijken dat geen van beide scooters bij u in de buurt is, wat onhandig is als u zich snel moet verplaatsen. Dit zal niet gebeuren als u uw eigen elektrische scooter heeft, omdat deze altijd tot uw beschikking zal staan.

Heel exclusief in het gebruik

Niemand houdt van delen en nog minder als het gaat om een vervoermiddel en vooral als we haast hebben. De eigen elektrische scooter biedt een exclusief gebruik aan de gebruiker en hoeft niet te worden gedeeld met meer mensen, noch hoeft te worden gevonden in slechte staat als gevolg van verkeerd gebruik veroorzaakt door een andere gebruiker.

Een kleine aanpassing

Elektrische scooters te huur hebben een vooraf vastgesteld ontwerp en kunnen niet worden gewijzigd of aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Aan de andere kant, de eigendom elektrische scooter kan de gebruiker kiezen tussen verschillende kleuren en modellen, sommige zwaarder, anderen lichter, sommige met grotere wielen, andere met kleinere, sommige met schijfremmen, anderen met voetrem, enz.