ABJ Fotografie
Image default
Cadeau

Instructies voor het opzetten van een opblaaspop

Stel, iemand wil een goed onderhouden Opblaaspop 30 jaar huren. Het regelen van de pop is één ding, maar het opzetten ervan is een ander verhaal. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat de pop goed op zijn plek blijft staan, stabiel staat en niet wegwaait. Bij slecht weer en harde wind loop je het risico dat de pop weg kan waaien, als deze niet goed bevestigd is aan het oppervlak. Het juist opzetten en bevestigen van een opblaaspop kan voor mensen een uitdaging zijn, vooral als ze dit nog nooit eerder hebben gedaan. Daarom volgt hier een instructie, met de belangrijkste aspecten waar je rekening mee zou moeten houden.

Het ontvouwen en opblazen van de pop

Meestal zal je na het bestellen van de pop een pakket ontvangen waar alle benodigdheden in zitten. Het gaat dan om de pop zelf, een elektrische pomp, touwen/scheerlijnen en haringen. Als eerste haal je de pop uit de doos en vouw je deze uit elkaar. Zorg ervoor dat je dit op een schoon oppervlak doet, zodat de pop zelf ook mooi en schoon blijft. Vervolgens heb je de pomp nodig, deze verbind je aan het stopcontact. Het kan noodzakelijk zijn om een verlengsnoer te gebruiken, let er dan op dat deze de hoge stroom van de pomp kan weerstaan. Ook is het nodig om ervoor te zorgen dat de pomp zelf droog staat, zodat deze zijn werk kan blijven doen. Wanneer deze stappen gevolgd zijn, is het tijd om de pop op te blazen.

Een opblaaspop moet goed vastgemaakt worden

Nadat je de pop op hebt geblazen, moet deze natuurlijk ook bevestigd worden. Belangrijk is om hierbij gebruik te maken van de scheerlijnen en haringen die in het pakket zijn meegekomen. Het is handig om het bevestigen met minimaal twee personen te doen. De ene persoon houdt de pop vast, terwijl de ander de pop vast kan binden. Als eerst is het nodig om haringen in een zacht oppervlak, bijvoorbeeld een grasveld, te steken. Vervolgens kun je de scheerlijnen die verbonden zijn met de pop aan deze haringen bevestigen. Zorg ervoor dat je de touwen strak spant. Zo zorg je ervoor dat de pop op zijn plek blijft staan. Tot slot kan het nodig zijn om de pop met extra haringen te bevestigen, bijvoorbeeld als deze op een winderige plek staat. Door deze stappen te volgen, maak je het Opblaaspop 30 jaar huren tot een groot succes!