ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Waarvoor kun je een luchtbevochtiger gebruiken?

Waarvoor kun je een luchtbevochtiger gebruiken?

Met de Beste Luchtbevochtiger kun je veel gezondheidsvoordelen op doen. Het kan helpen om een droge neus, huid en keel te voorkomen. Ook verspreiden virussen zoals een griepje zich minder snel door de lucht als deze vochtiger is. Tevens is het ook goed voor je meubilair en de muren, want deze zullen minder snel scheuren krijgen. Daarnaast schijnt het ook mensen te helpen die astma of een allergie hebben. Een vochtige lucht is ook goed voor de planten, want deze zullen hierdoor een stuk sneller groeien. Daarnaast helpt het ook bij een betere nachtrust. Bij een droge lucht heb je vaak last van een schrapende keel of een droge keel waardoor je moeilijker in slaap komt.

Waar kun je op letten?

Bij 5top hebben wij even moeten nadenken over de vraag waar je op moet letten bij een luchtbevochtiger. Er zijn namelijk verschillende soorten van groot tot klein. Het belangrijkste is om op het bereik van het apparaat te letten. Hiermee kun je een ruimte voorzien van een goede luchtvochtigheid, maar soms heb je er ook 2 nodig voor een hele grote ruimte. Daarnaast heb je ook nog stoombevochtigers die een stuk stiller zijn, maar deze verbruiken wel wat meer energie. Echter kunnen zij wel in korte tijd de luchtvochtigheid op peil krijgen, dus ideaal voor een ruimte waar je niet veel zit. 

Voor de kleinere kamers heb je meer behoefte aan een vernevelaar. Deze is niet alleen stil, maar heeft ook nog eens een laag energieverbruik. Daarnaast heb je ook nog luchtwassers. Deze worden vooral in ruimtes met een naar geurtje gebruikt. Naast het vochtig houden van de lucht zorgen deze er ook voor dat hij gereinigd wordt. Het kost dan wel wat, maar dan heb je ook wat. Dit kan ook helpen als er gerookt is in een ruimte om de geur daarvan weg te krijgen.