ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Wat doet een hovenier in de winter?

Een Hovenier Zoetermeer laten bezoeken doe je als je onderhoud aan tuinen en andere groenvoorzieningen nodig hebt. Een belangrijk onderdeel daarvan is zorgen dat het groen dat onderhouden moet worden ook goed groeit. Maar hoe gaat dat dan wanneer het winter is en sneeuwt of vriest? Verricht een hovenier dezelfde werkzaamheden als in de zomer? Wat voor onderhoud wordt er gepleegd en hoe doet een hovenier dat? Op deze vragen zoeken we een antwoord in deze tekst.

Waarom verschillen de werkzaamheden van een hovenier per seizoen?

Elk seizoen kent andere temperaturen en weersomstandigheden, die allemaal een andere invloed hebben op de groei van bloemen, planten en bomen. Sommige planten kunnen bijvoorbeeld slecht tegen veel water of harde wind, die moeten met name in de herfst goed beschermd worden. Planten die veel water nodig hebben en snel uitdrogen moeten juist in de zomer wat extra aandacht krijgen. Gelukkig is de lente over het algemeen een milder seizoen waarin veel bloemen en planten beginnen met groeien. Vanwege de gunstige omstandigheden is in de lente minder onderhoud vereist, behalve wanneer het weer atypisch is voor de lente en de groei van planten kan remmen of planten zelfs kan beschadigen. Een hovenier moet zijn onderhoudsmethoden aanpassen op het seizoen waarin hij werkt om de planten zo optimaal te kunnen laten groeien en floreren.

Planten beschermen tegen kou

Er bestaan gelukkig handige trucs waarmee je eenvoudig je planten beschermt tegen koude en schade door vorst. En de meest simpele en effectieve truc is er eentje waar je vast niet zo gauw aan denkt, omdat het misschien een beetje tegenstrijdig lijkt. Voor het gaat vriezen moet je je planten besproeien met water. Hierdoor ontstaat er een ijslaagje om de bladeren van je planten heen zodra het daadwerkelijk vriest. Dit laagje ijs beschermt je planten tegen schade door vorst, omdat het de koud als het water buiten houdt. Gebruik dit trucje en je hebt ‘s winters geen hovenier meer nodig voor de bescherming van je kostbare bloemen en planten.