ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

De beste trouwfotograaf

Wie is nou de beste trouwfotograaf? Er wonen en werken aardig wat fotografen in Nederland. En een deel daarvan zijn bruidsfotografen of trouwfotografen. Hoe wil je het noemen. En al die fotografen hebben een eigen stijl. Verder hebben deze fotografen ook een andere insteek. Ook een andere website. De één zal alleen maar gespecialiseerd zijn in bruidsfotografie. Een ander zal ernaast ook bedrijfsfotograaf zijn. Of heeft er misschien nog een fotostudio naast. Maar al die fotografen hanteren ook weer andere tarieven. Waarom is dat nou?

In de tarieven zit veel verwerkt. Een foto of trouwfoto is echt niet zomaar even gemaakt. Het is niet een druk op de knop van de camera en tadaa daar is een foto. Nee allereerst zal de fotograaf ervaring moeten opdoen. Vaak is ervaring op doen ook niet gratis. Je start met een gedegen opleiding tot fotograaf. Of je kiest er voor om autodidact te zijn. Al met al kost het je tijd en geld om technieken onder te knie te krijgen. Je koopt misschien boeken of je volgt een cursus. Je kan curssen online volgen maar je kan ook naar een ervaren bruidsfotograaf toe gaan. Dat is het begin. Je koopt uiteraard goede camera’s. Maar je koopt ook goede lenzen. En met 1 lens ben je er nog niet. Je wilt er wat flitsers bij en wellicht ook een paar goede statieven. Wil je een foto studio inrichten moet je daarvoor een ruimte huren en ook inrichten. trouwfotografie creatieve fotomissies

Camera’s en alles wat erbij hoort kost nu eenmaal aardig wat geld. En heb je eenmaal die prachtige camera bij elkaar gespaart. Dan doe je daar niet je hele leven mee. De ontwikkelen gaan wellicht iets minder hard als in het begin van de digitale camera’s. Maar de ontwikkelingen staan echt niet stil. Dus je koop regelmatig nieuwe lenzen en nieuwe camera’s. Maar je moet ook goed verzekerd zijn. Je spullen en ook jij als fotograaf moet verzekerd zijn. En je hebt natuurlijk ook digitale foto dragers nodig. Dit zijn onder andere geheugenkaarten, mobiele externe disks, maar ook een back up, een computer en een goed beeldscherm.

Al die dingen kosten geld en dat geld moet ook een keer terug verdiend worden. Dan heb je een klant en ga je daarvoor fotograferen. Stel je bent als bruidsfotograaf Utrecht aan het werk. Je gaat na de bruiloft aan de slag om al die beelden uit te zoeken, veilig te stellen en daarna ga je ze bewerken. Dat kost enorm veel tijd. Tijd die je ook graag betaald wil hebben toch?
En of je nou trouwfotograaf Amsterdam bent of trouwfotograaf Volendam dat maakt niet uit. Je wil een prachtige en voelbare bruidsreportage afleveren aan je bruidsparen.

https://corrinep.nl/