ABJ Fotografie
Image default
Electronica en Computers

Wat is de beste laptop voor videobewerking?

 

Als je een laptop wilt kopen voor videobewerking, is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Een laptop moet dan namelijk over een aantal basisdingen beschikken die je goed kunnen helpen tijdens het bewerken van een video.

Processor of CPU

Er zijn veel geschikte laptops voor videobewerking. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Zo is het belangrijk om te letten op de processor. De processor zorgt er voor dat taken snel afgehandeld worden. Dit is ook direct het deel van je laptop die het meeste belast wordt met het bewerken van een video.

Het is het beste om bij een laptop voor videobewerking te kijken naar een nieuwe processor. Hierbij moet je denken aan een i5 of een i7. Dit zorgt er namelijk voor dat je snel door kunt bewerken

GPU

Een GPU is ook van belang voor videobewerking. Dit is een belangrijk onderdeel van de laptop. Deze zorgt er namelijk voor dat je video’s kunt bewerken met een hoge resolutie. Hoe hoger je de resolutie van de video wilt hebben, hoe sneller de GPU moet zijn.

Opslag en RAM

Op het moment dat je klaar bent met het bewerken van een video, is het ook belangrijk om deze op te slaan. Dit kan soms best veel geheugen kosten. Hierom kan het handig zijn om een laptop te kopen met veel geheugen. Soms kan het ook een goede oplossing zijn om een externe harde schijf te kopen. Hier kun je namelijk nog meer video’s op te zetten. Voor videobewerking is het aan te raden om een laptop te kopen van rond de 1 TB.

Ook is het belangrijk om een laptop te kopen met een goed RAM geheugen. Het RAM geheugen zorgt er namelijk voor dat je verschillende dingen tegelijk kunt doen. Voor videobewerking is het aan te raden om een RAM geheugen van minimaal 8 aan te houden. Als je intensief bezig bent met videobewerking en veel dingen tegelijk doet, is het aan te raden om te kijken naar een laptop met 16 RAM.

https://hardwaretips.nl