ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Wat is winkelvastgoed en wat kun je ermee?

Dit artikel richt zich op het belang van winkelvastgoed voor de detailhandel. Het legt uit wat winkelvastgoed is, waar retailers naar op zoek zijn wanneer ze nieuwe winkels kopen, waarom retailers deze winkels nodig hebben en hoe deze investering de detailhandel in de toekomst zal beïnvloeden.

Wat is winkelvastgoed?

Winkelvastgoed is de ruimte waar een winkelbedrijf actief is. Winkelvastgoed kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals winkelpuien, winkelcentra en winkelcentra. Elk van deze categorieën heeft verschillende soorten winkelpanden in zich. Het onroerend goed dat eigendom is van of wordt gehuurd door een winkelbedrijf, wordt onroerend goed genoemd. Winkelpanden omvatten doorgaans het volgende: winkelpuien, winkelcentra, winkelcentra en braakliggend terrein. De locatie van het winkelvastgoed is essentieel omdat het de bereikbaarheid, zichtbaarheid en het gemak voor klanten kan beïnvloeden. Winkelpanden bevinden zich meestal in de buurt van belangrijke transportroutes. In sommige gevallen bevinden ze zich in voorstedelijke of landelijke gebieden die zijn omgebouwd tot nieuwe wijken met voldoende parkeerplaatsen en nieuwe infrastructuur.

Wie koopt winkelvastgoed en waarom?

Ontwikkelaars kopen onroerend goed omdat ze winkelcentra en winkelcomplexen moeten bouwen en beheren. Beleggers kopen dit type onroerend goed over het algemeen als een langetermijninvestering en hopen op een waardestijging. Ontwikkelaars investeren om twee redenen in winkelvastgoed: om nieuwe panden te bouwen waarop ze ruimte kunnen verhuren aan winkeliers; of ze kopen bestaande winkelcentra en winkelcentrumgebouwen met als doel er iets anders van te maken, zoals woon- of kantoorruimte. Beleggers zullen eerder winkelpanden kopen vanwege het potentieel voor hoge rendementen op hun beleggingen. Ze kopen bestaande winkelcentra en winkelcentra op en investeren ook in landinrichtingsprojecten.

Waarom zijn winkelpanden belangrijk voor de economie van een stad?

Winkelpanden zijn belangrijk voor de economie van een stad omdat ze banen en inkomsten voor de gemeenschap creëren. Ze bieden ook een uitlaatklep voor nieuwe en opkomende merken om succesvol te worden en dragen tegelijkertijd bij aan de economische groei van de stad. Tegenwoordig kunnen klanten alles wat ze nodig hebben online kopen of bij kiosken in winkelcentra die voor dat doel zijn ingericht. Klanten willen echter nog steeds naar fysieke winkels gaan. Hoe meer winkelpanden een stad heeft, hoe meer economische groei ze zal doormaken. Winkelpanden bieden een ruimte voor klanten om een assortiment winkels te bezoeken en te kopen. Dit helpt de economie door banen te scheppen en kapitaal te genereren. Tegenwoordig kunnen klanten alles wat ze nodig hebben online kopen of bij kiosken in winkelcentra die voor dat doel zijn ingericht.