ABJ Fotografie
Image default
Gezondheid

Zitten er ook nadelen aan leverontgiftnig? Aan welke bijwerking moet je denken?

Er is al veel gezegd en geschreven over de voordelen van een leverontgifting, maar afgezien van het feit dat veel mensen zich niet realiseren hoe belangrijk een leverontgifting eigenlijk is, zullen we eens kijken waarom je vraagtekens zou kunnen zetten bij het belang ervan. In dit artikel zullen we niet ingaan op mensen die een leverziekte hebben, maar op mensen die een aantal symptomen van een gespannen lever vertonen, en op wat hen te wachten kan staan als ze een leverontgifting ondergaan.

Nadelen

Eerst zullen we de negatieve kanten van een leverreiniging behandelen. Er is er maar één die aandacht verdient, en dat zijn de bijwerkingen van een leverontgifting. Kort na het proces, vooral als het een tijdje geleden is dat u een kuur heeft gedaan (of als dit uw eerste kuur is), kunt u een aantal van deze bijwerkingen ervaren: misselijkheid, slaperigheid of vermoeidheid, koorts, rillingen, hoofdpijn, diarree, gebrek aan eetlust en verhoogde urinelozing. 

Sommige van de problemen die u al ondervond vóór het leverontgiftingsprogramma, kunnen in deze periode verergeren en geaccentueerd worden. Deze bijwerkingen van de leverontgifting zouden van korte duur moeten zijn en het ergste zal waarschijnlijk na een paar dagen of een week voorbij zijn. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken, ook al zult u zich niet op uw best voelen, want dit is slechts het reinigingsproces dat aan het werk is. 

De leverzuivering is in feite een methode om uit te spoelen wat we gedurende een lange periode in ons systeem hebben laten ophopen, en nadat de gifstoffen zijn opgeruimd, zal uw lichaam beginnen met verjonging, herstel en genezing.

Welke vragen moet je jezelf stellen?

Als je bedenkt wat je allemaal moet verdragen tijdens een leverontgiftingskuur, ligt de vraag voor de hand: is het de moeite waard? Als je gewoon een geweldig lever detox dieet zou volgen, zou dat dan voldoende zijn? 

Het eenvoudige, snelle antwoord daarop is dat het de neerwaartse spiraal waarin het lichaam terecht is gekomen als gevolg van het misbruik dat het heeft gemaakt van slechte voeding, zal helpen verlichten, maar dat het waarschijnlijk niet zal helpen om de schade die eerder is aangericht, te herstellen.]

Kan het schade herstellen?

Er lopen zeer nauwe banen door de lever, die nodig zijn om de lever zijn functies te laten uitvoeren. Wanneer die routes verstopt raken, betekent dat niet dat de lever ermee ophoudt (totdat de stress het breekpunt heeft bereikt natuurlijk). 

Het betekent dat de lever een punt van verminderde efficiëntie bereikt. Statistieken tonen aan dat ongeveer 90% van ons in meer of mindere mate in die categorie valt. Een paar van de indicaties van degenen die behoefte hebben aan een lever detox cleanse zijn:

  • Slechte spijsvertering en gewichtstoename, vooral in de buikstreek.

  • Hoofdpijn, stemmingswisselingen, en depressie.

  • Allergische aandoeningen zoals astma, hooikoorts en huiduitslag.

  • Instabiliteit van de bloedsuikerspiegel, waardoor vermoeidheid en verlangen naar suiker ontstaat.

  • Verminderde tolerantie voor alcohol of antibiotica.

Dit zijn slechts een paar symptomen die gebruikelijk zijn bij mensen die een lever detox cleanse nodig hebben. Een effectief detox dieet is van vitaal belang, maar af en toe een spoeling om de onzuiverheden te verwijderen zou deel moeten uitmaken van de zorg voor dit hardwerkende, essentiële orgaan, en zowat elke diëtist zal het ermee eens zijn dat het de tijdelijke ontberingen die het zal veroorzaken meer dan waard is. Er zijn tal van mogelijkheden om de lever te ontgiften, en wij bevelen er één aan die op onze website staat.https://www.carenschoice.com