ABJ Fotografie
Image default
Verbouwen

Gevelonderhoud laten doen

Je kunt terecht bij fijne Gevelrenovatie Den Haag voor verschillende dingen. Bij gevelrenovatie is het mogelijk om de gevel te vernieuwen of te behandelen. Verder kun je de gevelrenovatie in principe uitstellen. Dit zou je kunnen doen door de gevel goed te onderhouden. Bij het onderhouden kom je vaak vervuilingen tegen of andere oorzaken waardoor een gevel slechter wordt. Er zijn meerdere mogelijkheden bij het behandelen en vernieuwen van de gevel. Voordat je kijkt naar het vernieuwen van de gevel, zou je eerst kunnen kijken of de huidige gevel nog te redden is. Wanneer er geen sprake is van een constructief probleem dan zou je kunnen proberen om de gevel te reinigen. In de gevel kan er dus van alles te vinden zijn qua vervuilingen. Je kunt deze vervuilingen, maar ook de aanslagen verwijderen door gebruik te maken van verschillende middelen. Verder kun je ook kijken of je muurverfsoorten of andere gevelverfsoorten kunt gebruiken. Vaak kun je een gevel nog zelf redden.

Voordelen van het onderhouden van de gevel

Het onderhouden van de gevel kan vele verschillende voordelen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk door middel van het goed onderhouden van de gevel om de levensduur te laten verlengen. Wanneer je een gevel dus goed onderhoudt, dan hoef je het niet al te vaak te vernieuwen of te vervangen. Een ander voordeel is dat je jouw huis een betere uitstraling geeft wanneer de gevel er goed onderhouden uitziet. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde wordt verhoogd. Dit kan erg handig zijn wanneer je van plan bent om het huis te verkopen.

Kosten voor gevelonderhoud

De prijzen kunnen verschillen van de soort werkzaamheden. Ben je van plan om alleen de gevel te reinigen dan betaal je een gemiddelde prijs van zo een € 6 per vierkante meter. Bij het impregneren betaal je een gemiddelde prijs van € 8 tot € 12 per vierkante meter. Ook is het mogelijk om te voegen. Dit is wat duurder. Hier betaal je gemiddeld € 10 per vierkante meter.