ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Zo krijg je Meer Volume in Dun Haar: Tips en Tricks

Heb je dun haar en droom je van volumineuze lokken? Geen zorgen, er zijn verschillende manieren om meer volume te creëren en je haar er voller en levendiger uit te laten zien. Met de juiste technieken en producten kun je dun haar transformeren. Hier zijn enkele handige tips en tricks om meer volume in je haar te krijgen.

 

Föhn je haar ondersteboven

Een van de eenvoudigste manieren om volume te creëren, is door je haar ondersteboven te föhnen. Buig voorover en gebruik een föhn met een diffuser om je haar aan de wortels op te tillen. Droog je haar met je vingers terwijl je het omhoog brengt voor een extra lift.

 

Gebruik droogshampoo

Droogshampoo is niet alleen handig voor vette lokken, maar ook voor het creëren van volume. Spray droogshampoo bij de haaraanzet en masseer het voorzichtig in. Dit absorbeert overtollig vet en geeft je haar een boost. Kies een droogshampoo die specifiek is ontworpen voor volume en textuur.

 

Probeer een volumepoeder

Volumepoeders zijn geweldige producten om volume toe te voegen aan dun haar. Strooi een kleine hoeveelheid volumepoeder bij de haaraanzet en masseer het in. Dit zorgt voor een liftend effect en geeft je haar meer body. Wees voorzichtig met de hoeveelheid poeder die je gebruikt, want te veel kan je haar stijf laten aanvoelen.

 

Gebruik de juiste producten

Kies haarverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor volume en textuur. Schwarzkopf heeft bijvoorbeeld een scala aan producten die perfect zijn voor het creëren van volume in dun haar. Denk aan volumeshampoos, conditioners en stylingproducten die je haar liften en ondersteunen.

 

Experimenteer met verschillende kapsels

Sommige kapsels kunnen je dunne haar voller laten lijken. Probeer bijvoorbeeld een halve updo waarbij je het bovenste deel van je haar vastzet en de onderste helft los laat hangen. Dit geeft je haar meer volume en dimensie. Ook het creëren van losse krullen of golven kan je haar er voller uit laten zien.

 

Vermijd te zwaar haarproducten

Het is belangrijk om te voorkomen dat je te veel zware haarproducten gebruikt, omdat dit je haar naar beneden kan trekken en het er platter uit laat zien. Kies voor lichtere producten die volume toevoegen zonder je haar te verzwaren.

 

!