ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

4 tips om van je huis een thuis te maken

Hoe kan het toch dat sommige woningen eruit zien alsof ze zijn ingericht door een kleurenblinde die geen meubels met elkaar kan matchen en dat andere woningen één en al gezelligheid lijken uit te stralen? We hebben vier tips verzameld waardoor je met minimale inspanning van jouw huis een warm thuis kunt maken. 

Voeg kleur toe aan je woning

Tenzij je helemaal gek bent van zwart-wit inrichtingen en je het liefste je hele woning in deze kleuren wilt inrichten, doe je er goed aan om wat kleur toe te voegen aan jouw woning. Dit hoeft echt geen regenbooginrichting te worden. Kies twee tot drie accentkleuren waarop je de nadruk wilt leggen. Dit kunnen bijvoorbeeld neutrale tinten zoals beige en bruin zijn. Maar je kunt ook kiezen voor een felle kleur zoals rood of groen die je eruit laat springen in je interieur. Het toevoegen van kleur is overigens makkelijker dan je denkt: verf een muur in een van jouw favoriete accentkleuren, of houd de muren neutraal en voeg accentkleuren toe door kussens voor op de bank in die kleur te kopen. Je kunt natuurlijk ook je gordijnen in deze kleur aanschaffen. Vaak kun je jouw woonkamer al heel goed transformeren door deze tips toe te passen. Je kunt ook kleur toevoegen door een fotomuur te maken met speciale vormen. Wat dacht je van foto’s in een bijzondere vorm zoals een hexagon, cirkel of vierkant? Combineer verschillende foto’s met elkaar in dezelfde vorm voor een speels effect.

Kies een stijl voor je woonkamer en trek dit door in de rest van je woning

Het maakt niet uit of je van modern, landelijk of industrieel houdt. Weet je wat jouw woonstijl is, trek deze dan door in de rest van je huis. Hierdoor ziet je inrichting eruit alsof je erover nagedacht hebt en wordt het een mooi geheel. Veel mensen kiezen er om deze reden bijvoorbeeld ook voor om het toilet en badkamer in dezelfde stijl in te richten, zodat deze goed bij elkaar passen.

Voeg decoratie toe aan jouw interieur

Is jouw interieur vooral erg praktisch maar niet bepaald erg gezellig? Vergeet dan niet om wat decoratie toe te voegen aan jouw inrichting zijn. Van mooie planten die matchen met jouw hexagon foto of fotowand aan de muur, tot leuke snuisterijtjes die jullie tijdens een vakantie in het buitenland hebben gevonden. Een simpele manier om snel meer sfeer in huis te creëren is door een dienblad of houten plank op tafel te zetten met daarop een paar grote kaarsen en wat decoratieve dingen zoals een foto of kleine vaasjes. Ook vloerkleden, bijzettafeltjes en decoratieve lampen zorgen voor extra sfeer in huis. Het belangrijkste is dat je items kiest die passen bij jouw stijl, zodat je nog vele jaren van je nieuwe inrichting kunt genieten.