ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Wat kan je doen met al de vakantiefoto’s die je hebt gemaakt?

Op vakantie of tijdens reizen worden veel foto’s gemaakt. Dit is natuurlijk om later terug te kunnen kijken naar de mooie herinneringen. Met het reizen naar andere landen kom je in aanraking met andere culturen, mensen en kom je hele mooie plekken tegen. Wat is er dan mooier om van deze gebeurtenissen mooie foto’s te maken om later terug te kijken. De vraag is wat ga je eigenlijk doen met al die foto’s die je hebt gemaakt. Een fotoboek is het meest standaard, maar zelfs die kan je in verschillende vormen samenstellen. Verder in dit artikel worden verschillende mogelijkheden gegeven voor verwerken van de mooie vakantiefoto’s.

Fotoboeken

De reisfoto’s kan je nog steeds kwijt in de ouderwetse fotoboeken, maar tegenwoordig hebben de fotoboeken ook een ontwikkeling gehad. Zo kan je nu online makkelijk zelf je fotoboek inrichten en laten maken bij verschillende aanbieders. Je kan meer dan alleen de foto’s opsturen tegenwoordig. Zo kan je de opmaak, de grootte van de foto’s en het aantal pagina’s nu ook zelf bepalen. Deze fotoboeken kunnen mooi zijn om de boekenkast kwijt te kunnen, en soms er even bij te pakken.

Foto’s aan de muur

De foto’s van de reizen die je maakt zijn ook ideaal om te gebruiken voor het decoreren van het huis. Zo kunnen de foto’s mooi aan de muur staan en extra sfeer brengen aan het interieur. Er zijn hier verschillende opties voor. Je kan bijvoorbeeld denken aan het laten drukken op canvas. Dan heb je een foto in een schilderijvorm aan de muur hangen. Dit kan een leuke toevoeging zijn. Verder kan je ook zelf een fotocollage maken en op de muur plaatsen. Met een fotocollage laat je meerdere vakantiefoto’s terugkomen op de muur en geeft net even dat extra’s aan de woonruimte. Deze fotocollages kan je zelf maken en laten drukken bij verschillende aanbieders. Deze foto’s kun je in de standaard vierkant vormen krijgen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor ronde foto’s en zeshoekige foto’s. De zeshoekige foto’s, ook wel hexagons genoemd, zijn zeer populair omdat je met deze foto’s leuke originele indelingen kan maken. In veel gevallen zijn deze foto’s ook makkelijk te plaatsen op de muur zonder dat je een boor of spijkers nodig hebt.

Foto’s op producten

Het is naast de fotoboeken ook mogelijk om foto’s te laten drukken op bepaalde producten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het drukken op een mok , op koelkastmagneetjes of op een agenda of kalender. Er zijn verschillende aanbieders waar jij je eigen kalender of agenda kan maken met persoonlijke foto’s. Zo kan je elke week of maand op de verjaardagkalender weer een mooie foto zien. Dit kan ook een leuk cadeau zijn om te geven aan iemand anders. Tevens kan je foto’s ook gebruiken als achtergrond op de telefoon, computer of ander elektronisch apparaat. Zo word je bij elk gebruik weer even herinnert aan de reis.

Begin een blog

Ben je goed in schrijven en vind je het leuk om foto’s en ervaringen te delen? Dan is het misschien wel iets voor jou om te beginnen met een blog. Met een blog kan je jouw ervaringen met andere delen, en de mooie foto’s die je hebt gemaakt laten zien aan de hele wereld. Met deze blogs geef verder ook mensen advies over het gaan op reis naar de desbetreffende locatie. Dit kan heel waardevol zijn voor andere mensen.