ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Organiseer een fototentoonstelling met deze tips!

Zie jij fotografie echt als grote passie? Lijkt het je wat om de volgende stap te zetten in je carrière? Organiseer dan eens een fototentoonstelling. Dit is de perfecte manier om iedereen jouw prachtige foto’s te laten zien. Wellicht opent dit een deur voor nieuwe kansen. Sta jij te popelen om je werk te laten zien aan het grote publiek? Lees dan snel verder!  

Print je foto’s uit op groot formaat

Wat kan nou echt niet ontbreken op een fototentoonstelling? Juist: foto’s natuurlijk! Tijdens het schieten van de foto’s heb je uiteraard gedacht aan een thema. Kies één foto als spektakelstuk. Wat is nou de mooiste foto? Druk deze als grootste af en hang deze op als middelpunt van de tentoonstelling. Print ook de andere foto’s uit op grote posters. Hang deze strategisch neer zodat de foto’s samen een mooi verhaal vertellen.

Nodig mensen uit

Een fototentoonstelling is niet compleet zonder een aantal gezellige bezoekers. Voor wie heb je anders de foto’s opgehangen? Nodig ten eerste een aantal goede vrienden en je familie uit. Die mogen echt niet missen. Vraag of zij andere mensen willen uitnodigen. Vergeet niet een paar experts in het vak te benaderen. Overweeg ook om flyers uit te printen en deze op straat uit te delen. Zo heb je in no time een zaal vol! 

Regel een hapje en drankje

Deze gasten kun je niet ontvangen zonder een hapje of een drankje. Zorg dus dat dit aanwezig is. Neem contact op met een cateringservice of vraag een culinaire vriend om je te helpen. Heb je naast fotografie ook talent voor koken? Regel het dan zelf als je daar tijd voor hebt. Open de tentoonstelling op een feestelijke manier met een glas bubbels. Maak daarnaast een paar kleine hapjes en zorg ook voor alcoholvrije en vegetarische versnaperingen.

Bereid een speech voor

Dan is het nu tijd om de gasten te ontvangen. Maak ze blij met een glas champagne en wijs ze naar de juiste plek. Is iedereen aanwezig? Begin dan de avond met een speech. Vertel waar je inspiratie vandaan kwam en neem je gasten mee door de foto’s. Beantwoord een aantal vragen en bedank natuurlijk iedereen voor het komen. Is het einde van de tentoonstelling aangebroken? Vergeet dan niet iedereen persoonlijk te bedanken voor het vrijmaken van hun avond.

Dus, schiet een mooie reportage, print de foto’s uit en nodig je gasten uit. Regel een hapje en een drankje en schrijf een mooie speech. Wie weet rollen er een aantal mooie samenwerkingen uit!