ABJ Fotografie
Image default
Dienstverlening

Een veilige manier om iets aan die vervelende pijn te doen

TENS is de afkorting van transcutane elektrische neurostimulatie. Het is een eigentijdse methode van pijnbestrijding waar geen tabletten aan te pas komen. Via elektrodepleisters -die je op de pijnlijke plekken plakt- worden lichte stroomstootjes afgegeven. De intensiteit en frequentie van de impulsen regel je middels het kastje waarmee de elektrodekabels zijn verbonden. Alle programma’s en standen zijn 100% betrouwbaar en verantwoord. Het eerste resultaat is pijndemping. Je voelt de stroomsignalen en de pijn raakt op de achtergrond. Gebruikers van TENS omschrijven het gevoel als prikkelend, kietelend of licht kloppend. Doordat je minder pijn ervaart, voel je je beter en dat heeft tot gevolg dat je lichaam vanzelf endorfine aanmaakt. Endorfine zorgt ervoor dat je ontspant, dat je je gelukkiger voelt en dat de pijn nog verder afneemt. Hoe lang en hoe vaak je TENS het beste kunt gebruiken, is niet op voorhand te zeggen. De een is gebaat bij een wekelijkse sessie, de ander zet TENS iedere dag in en weer iemand anders gebruikt ‘m alleen als er sprake is van acute pijn.

Moderne TENS apparaten met een eenvoudige bediening

TENS elektrostimulatie wordt in ziekenhuizen ingezet door medisch specialisten, waaronder verloskundigen en fysiotherapeuten. Je kunt online diverse TENS-kastjes bestellen, die prima geschikt zijn voor thuisgebruik. Een modern TENS-apparaat is eenvoudig te bedienen. Groot voordeel is natuurlijk dat je kunt minderen – en hopelijk zelfs stoppen – met pijnstillers. Bij de volgende pijnen kun je baat hebben bij TENS:

-gewrichtspijn;
-hoofdpijn;
-littekenpijn;
-rugpijn
-zenuwpijn;
-misselijkheid tijdens de zwangerschap;
-bevallingspijn en weeën pijn.

Sporters vertrouwen op TENS als ze een blessure hebben. Ze voorkomen hiermee spierafbraak.

Verschillende TENS-modellen

Op www. tens.nl kun je kiezen uit drie TENS-modellen. De compacte TENS Eco 2 heeft 12 programma’s (9 voor pijn, 3 voor spierstimulatie). De TENStem eco heeft in totaal 16 programma’s en 4 daarvan kun je zelf voorprogrammeren. De OmniTens XP+ zorgt voor een goede doorbloeding en triggert de spieren. Laatstgenoemde is geschikt voor allerlei soorten pijn, ook chronische. Alle drie zijn online te bestellen en kunnen binnen een paar werkdagen geleverd worden.

 

https://tens.nl/