ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

5 manieren om jouw droombaan binnen de logistieke sector te vinden

Is het altijd al jouw droom geweest om een baan binnen de logistieke sector binnen te slepen? Lijkt het jou helemaal geweldig om als vrachtwagenchauffeur, planner of bijvoorbeeld orderpicker te werken? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met je zoektocht? Lees dan even onderstaande vijf manieren om jouw droombaan binnen de logistieke sector te vinden.

 

Eigen netwerk en social media

Een hele goede eerste stap is om binnen jouw eigen netwerk te kijken. Misschien heb je wel een oom die op het internationale transport rijdt en die jou kan adviseren over eventuele mogelijke functies. Vaak kom je met je eigen netwerk al verder dan gedacht. Je kunt natuurlijk ook altijd een oproepje plaatsen op Facebook, Twitter en andere social media. 

 

Google

Ze zeggen wel eens: Google is je beste vriend. Dat geldt ook wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan. Typ maar eens ‘logistieke vacatures + jouw woonplaats’ in en ontdek het zelf. Vaak komen er dan verschillende bedrijven naar boven. Woon je in de buurt van Duiven? Klik dan eens op Melis Logistics vacatures.

 

Open sollicitatie

Het kan natuurlijk zijn dat jouw droombaan er net niet tussen staat. In zo’n geval kun je ook overwegen om een open sollicitatie te sturen. Hierbij reageer je niet op een openstaande vacature, maar solliciteer je naar een functie die momenteel (nog) niet beschikbaar is. In jouw brief onderbouw je dan waarom jij geschikt bent voor een dergelijke functie in de logistiek. Het kan zomaar deuren openen.

 

Vacaturewebsites

Indeed kennen we allemaal. En zo zijn er nog tal van vacaturewebsites te vinden waar bedrijven hun openstaande vacatures op zetten. Het handige van een vacaturewebsite is dat je alle beschikbare vacatures in jouw regio in één handig lijstje hebt staan. Vaak kun je de selectie nog verder verfijnen, bijvoorbeeld op basis van het soort dienstverband, de afstand, et cetera.

 

Uitzendbureaus

Tot slot kun je je ook nog inschrijven bij een uitzendbureau. Hier geef je aan wat je zoekt, wat je kwaliteiten zijn, en dergelijke. Met deze informatie gaan ze bij het uitzendbureau voor jou op zoek naar een bijpassende vacature. Is er een match en krijg jij de baan aangeboden? Dan kom je te werken op uitzendbasis. Van daaruit kun je vervolgens weer verder kijken hoe en wat.

 

https://www.werkenbijmelis.nl/