ABJ Fotografie
Image default
Electronica en Computers

Alles over kabelboom assemblage op maat

Kabelassemblage vs. kabelboom klinkt misschien als een wedstrijd tussen twee rivaliserende voetbalteams, maar in de dagelijkse wereld van communicatie, netwerken, elektriciteit en allerlei connectiviteit is het geen kwestie van rivaliteit, maar van het een van het ander te onderscheiden. 

Kabelassemblages en kabelbomen zijn noodzakelijke componenten met uiteenlopende toepassingen voor een groot aantal industriële, commerciële, consumenten-, openbare en particuliere dienstverlenende sectoren. De lijst is uitputtend: telecommunicatie, industriële en consumenten elektronica, auto-industrie, medische industrie, fabricage, leger, computers, ruimtevaart, halfgeleiders en overheidsinstanties. Lees hier alles over kabelboom assemblage.

Het verschil

Hoewel kabelassemblages en kabelbomen elk worden gebruikt om signalen of elektrische energie over te brengen, zijn zij zeer verschillend in complexiteit en gebruik.

Het verschil tussen kabelassemblages en kabelbomen is dat kabelassemblages een pad creëren van het ene punt of circuit naar het andere, terwijl kabelbomen meerdere punten of circuits verbinden met meerdere onderbrekingen die in verschillende richtingen lopen en meerdere functies vervullen met meerdere eindverbindingen op elke onderbreking.  

Kabelassemblage

Kabelassemblages zijn een of meer draden die samen in een enkele huls lopen met een connector of stekker aan elk uiteinde.  Kabelassemblages kunnen groepen draden of kabels zijn die gebundeld zijn.  Omwikkeld door een thermoplastische of vinyl mantel, zijn kabelassemblages ideaal voor het geleiden van groepen draden en kabels rond obstakels.  Kabelassemblages zijn ontworpen om specifieke functies uit te voeren, zoals bepaald door de stekkers, terminals en connectoren die zich aan elk uiteinde bevinden.  

Zij worden gebruikt in de meeste elektronische toepassingen, van platte beeldschermen tot het elektronische systeem in de auto, geïntegreerde cockpitsystemen en eenvoudige LED-verlichte kleding, kostuums en accessoires.

Waarvoor worden kabelassemblages gebruikt?

Kabelassemblages convergeren of verbinden verschillende circuits of elektrische paden om samen te functioneren en signalen of stroom door te geven.  Zij hebben over het algemeen slechts twee uiteinden om punt A met punt B te verbinden.

Ethernet-kabels zijn bijvoorbeeld ontworpen voor diensten met bandbreedte snelheden tot 10 Gigabit Ethernet, zoals grote datacenters, militaire veld eenheden en medische faciliteiten.  Voor toepassingen die een lichtgewicht, kleinere assemblage vereisen die duidelijk en snel over grote afstanden kan verzenden, grotere bandbreedtes kan ondersteunen, met hoogspanningsisolatie, zouden glasvezelkabels aan deze behoeften voldoen.  De industrieën die glasvezelkabel assemblages gebruiken omvatten ruimtevaart, automobiel, industriële, medische, en militaire toepassingen.

Waar worden kabelbomen voor gebruikt?

Hoewel een kabelboom verward kan worden met een kabelassemblage, is het belangrijkste verschil dat kabelbomen meestal meerdere uiteinden of onderbrekingen bevatten, die in verschillende richtingen lopen, en meerdere functies hebben met meerdere eindverbindingen op elke onderbreking.

Kabelbomen worden gebruikt in duurzame goederen zoals huishoudelijke apparaten, in en rond allerlei soorten motoren – auto’s, bussen, locomotieven, vrachtwagens, en zelfs vliegtuigen.  Elektronische apparatuur, bouwmachines, industriële apparatuur, HVAC producten gebruiken allemaal kabelbomen.

Kabelassemblage en kabelbomen zijn noodzakelijke componenten voor alle soorten netwerken, connectiviteit, communicatie, en stroomvoorzieningen.  Of u een aangepaste kabelassemblage of een kabelboom nodig hebt voor een klus, hangt af van de toepassingseisen.  Met een goed begrip van de verschillende functies tussen de twee, kunt u gemakkelijk de juiste component kiezen om aan de jobvereisten te voldoen.

http://confed.eu