ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Laat je digitale pasfoto online beoordelen

De maatschappij stapt steeds meer over op het digitaal documenteren van persoonlijke stukken. Digitaal stukken inzenden is vaak een makkelijker en sneller proces. Steeds meer instanties hebben de mogelijkheid of verzoeken zelfs om een digitale pasfoto. Ben jij ook iemand die om wat voor reden dan ook een digitale pasfoto wil sturen. Dan is het verstandig om vooraf te weten waar zo’n pasfoto allemaal aan moet voldoen zodat je jezelf achteraf de moeite te bespaart. Ook als je nu niet direct een pasfoto hoeft te sturen, is deze informatie handig om te weten of te delen met een ander, omdat de toekomst van de samenleving meer en meer richting digitalisering gaat. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het digitaal sturen van een pasfoto.

 

Software of online dienst gebruiken

Zelf een foto maken is simpeler dan je misschien denkt. De beste en meest duidelijke foto’s worden in daglicht gemaakt, zonder flits. Er zijn gratis online software’s of diensten beschikbaar om je pasfoto klaar te maken voor digitaal gebruik. Denk hierbij aan het neutraal maken van je achtergrond. Een ander aandachtspunt is om recht vooruit te kijken op de foto. Dit doe je door in de lens van de camera te kijken in plaats van het beeldscherm, wat we vaker geneigd zijn om te doen.

 

Handige tips bij het fotograferen

Behalve daglicht en recht in de camera kijken, zijn er nog andere tips die je kunt gebruiken voor het klaarmaken van een digitale pasfoto. Zet je fotocamera of telefoon op portretstand. Als iemand anders je fotografeert, zorg ervoor dat diegene op een afstand van je staat, waardoor er geen schaduw ontstaat op de foto. Nadat de foto is genomen, kan deze bewerkt worden op de computer in het programma Word tot een de digitale pasfoto. Met de rechtermuisknop klik je op de foto en kies je voor de optie opmaken. De rest spreekt voor zich. Let op dat je foto niet te blauw of te geel wordt en zoveel mogelijk natuurlijk blijft. Tot slot ga je weer met de rechtermuisknop op je foto klikken om deze keer te kiezen voor bijsnijden. Het meest gebruikelijke formaat voor de digitale pasfoto is: 3,5 x 4,5.

 

Fotograaf inschakelen

Als je liever de pasfoto door een fotograaf wil laten maken, kan dit ook. Voor een tientje kun je vaak al vier pasfoto’s laten maken. Hierna kan je de foto zelf inscannen en opsturen, of de pasfoto’s op een usb laten zetten en op die manier via een computer op te sturen naar de bestemming.

 

Je hebt nu alle informatie om zelf aan de slag te kunnen, succes!