ABJ Fotografie
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Dan heb je de keuze uit behoorlijk wat verschillende aanbieders. De kosten die hieraan verbonden zijn kunnen ook behoorlijk uiteenlopen en het is vaak niet direct duidelijk wat je gaat betalen. Waarom eigenlijk? En hoe kom je dan wel tot de premie die je gaat betalen? In dit artikel meer uitleg waardoor je een beter inzicht krijgt in de kosten van een overlijdensrisicoverzekering.

Factoren die je premie bepalen

Dus wat kost een overlijdensrisicoverzekering? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kun je bij de meeste verzekeraars een berekentool invullen. Daarbij wordt in ieder geval gevraagd naar het bedrag dat je wilt verzekeren en welke looptijd je wilt kiezen voor je verzekering. In de meeste gevallen wordt er voor een looptijd van 20 jaar gekozen. Andere factoren die je uiteindelijke premie bepalen zijn:

Daarnaast kun je vaak kiezen voor verschillende manieren van premiebetaling. Bij een gelijkblijvende premie betaal je iedere maand hetzelfde bedrag gedurende de looptijd van de verzekering. Een lineair dalende premie betekent dat je op een hoger bedrag begint dat gedurende de looptijd in gelijke stappen omlaag gaat. Of een annuïtair dalende premie waarbij je premie steeds sterker daalt gedurende de looptijd.                                                                                                          

Tijdens de looptijd de levensverzekering stopzetten

Met een levensverzekering dek je de financiële gevolgen van een vroegtijdig overlijden af. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je tijdens de looptijd een financiële meevaller krijgt en daardoor deze verzekering niet meer nodig hebt. In dat geval is het bij sommige verzekeraars mogelijk om de levensverzekering af te kopen. Dat houdt eigenlijk in dat je deze gewoon stopzet. Bij sommige aanbieders betekent dat wel dat je dan het geld dat je al hebt ingelegd kwijt bent maar er zijn ook verzekeraars waarbij je de inleg wel terug kunt krijgen.