ABJ Fotografie
Image default
Particuliere dienstverlening

De rol van de uitvaartverzorger bij een overlijden

Het overlijden van een dierbare is voor iedereen een zware tijd. Of het nu om een verwacht of een plotseling overlijden gaat, het voelt altijd als een groot gemis. En juist in deze turbulente periode moet de uitvaart geregeld worden. Een uitvaartverzorger helpt je bij de zaken waar je hoofd op dat moment niet naar staat. Daarnaast is het erg fijn om een professional aan je zijde te hebben die je helpt met de rouwverwerking.

In dit artikel krijg je meer praktische informatie over de rol van een uitvaartverzorger in de regio Breda. Uiteraard zijn deze werkzaamheden ook toe te passen op uitvaartverzorgers elders.

De praktische werkzaamheden van een uitvaartverzorger

In essentie zorgt een uitvaartverzorger voor de organisatie van de uitvaart. Daarbij kun je zelf kiezen hoeveel je van het proces wilt uitbesteden en welke dingen je liever zelf doet. Denk daarbij aan zaken als de laatste verzorging waarbij de overledene wordt gewassen en aangekleed. Het kiezen van een uitvaartcentrum in Breda of Roosendaal. Of het ontvangen van de gasten bij het rouwcentrum. Door eerst in gesprek te gaan met een uitvaartverzorger bij jou thuis in Breda kun je jouw wensen kenbaar maken en eventuele laatste wensen van de overledene doorspreken.

Hulp bij rouwverwerking

Naast het regelen van praktische zaken zoals het reserveren van een rouwcentrum in Bergen op Zoom of Breda, heeft de uitvaartverzorger nog een belangrijke rol. Juist omdat je van alles uit handen wordt genomen heb je de tijd om te rouwen. De uitvaartverzorger geeft een duidelijk stappenplan aan met de zaken die direct geregeld moeten worden en wat nog even kan wachten. Uiteindelijk gaat het erom dat jij en je dierbaren deze moeilijke periode zo comfortabel mogelijk doorkomen.