ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

De 4 grootste voordelen van een pelletkachel

Pelletkachels zijn begonnen met het winnen van populariteit in veel ontwikkelde landen, zoals in Nederland, VS, Canada, en het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot de beste verwarming oplossing voor veel moderne huizen en appartementen. In dit artikel zullen we de 4 grootste voordelen van een pelletkachel bespreken. 

 

In een oogopslag:

1. Hoog rendement

2. Eco-vriendelijk

3. Eenvoudige installatie

4. Budgetvriendelijk

 

 

Voordelen van Pelletkachel

 

1. Hoog rendement

 

Ongetwijfeld, pellet kachels zijn de meest efficiënte kachel onder de beschikbare verwarmingssysteem. Aan de andere kant begint de verwarmingscapaciteit van een pelletkachel bij een minimum van 2,3 kW/h tot 30 kW/h. Normaal gesproken, voor een standaard kamer van 2000 vierkante meter, kunt u een pelletkachel van 17 kW/h nodig hebben. In principe zijn dit soort kachels speciaal gemaakt om een groot huis, appartement of flatgebouw te verwarmen.

Maar het kan zijn dat het niet perfect werkt als u een pelletkachel kiest met een te lage of te hoge kW/h. Het kiezen van een pelletkachel met een nauwkeurige kW/h is erg belangrijk. Meet dus zeer zorgvuldig de benodigde kW/h voordat u in een pelletkachel gaat investeren. 

 

2. Milieuvriendelijk

Pelletkachels geven een zeer lage hoeveelheid rook en giftige chemische verbindingen af in vergelijking met hout- of gaskachels. Het verbranden van fossiele brandstoffen zoals gas, olie, hout en steenkool produceert een enorme hoeveelheid broeikasgassen zoals koolstofdioxide (CO2), koolstofmonoxide (CO), enz. Pelletkachels zijn niet volledig koolstofneutraal omdat ze een zeer lage hoeveelheid koolstofgassen produceren. Deze hoeveelheid giftige gassen die vrijkomt door de pelletkachel is niet zo riskant voor ons.

Bovendien worden pellets geproduceerd uit gerecycleerd biomassa-afval zoals zaagsel, houtafval, notendoppen, enz. Het is dus een van de beste bronnen van hernieuwbare energie, wat betekent dat het helpt om het milieu schoon te houden.

 

3. Eenvoudige installatie

Vergeleken met een houtkachel zijn pelletkachels heel gemakkelijk te installeren omdat er geen duur schoorsteensysteem nodig is zoals bij een houtkachel. Dit komt omdat de pelletkachel geen enorme rook of gassen produceert. 

De beste pelletkachel wordt meestal geleverd met een ontluchtingspijp in de doos. De installatie van de ontluchtingspijp is zeer eenvoudig en simpel. U moet een klein gaatje graven in de muur om de ontluchtingspijp met uw kachel op te zetten.

Deze ontluchtingspijp zal de giftige gassen naar buiten sturen. Men kan het gemakkelijk installeren zonder het inhuren van een professionele als hij / zij  enige basiskennis heeft over het boren en snijden van de muur. 

 

4. Budgetvriendelijk

De basisprijs van een pelletkachel ligt tussen de €750 en €3000. Het is minder duur dan andere bestaande verwarmingsbronnen. 

 

De beste keuze voor jou!

Een pelletkachel kan dus een goede keuze zijn. Een pelletkachel is milieuvriendelijk, budgetvriendelijk, heeft een hoog rendement en kan je makkelijk installeren. Wat wil je nog meer! 

https://www.pelletkachelvergelijker.nl