ABJ Fotografie
Image default
Particuliere dienstverlening

Verhuizen? Regel je verzekeringen dan goed

Verhuizen is altijd een spannende tijd. Spullen moeten ingepakt worden. Je gaat op jacht naar een nieuw interieur. Familie en vrienden worden opgetrommeld om te helpen met verhuizen. In alle drukte wil je dan nog wel eens vergeten dat verhuizen ook een administratieve kant heeft. En het regelen van je verzekeringen is daar een belangrijk onderdeel van! De goede verzekeringen afsluiten kan je een hoop ellende (en geld!) schelen wanneer er iets misgaat.

Verzekeringen om je spullen en je woning te beschermen

Mocht er brand uitbreken in je nieuwe woning, wat zeker bij oudere woningen een risico is, dan verzeker je de schade met een brandverzekering. Een algemene inboedelverzekering beschermt je tegen hoge kosten als gevolg van schade. Samen met een aansprakelijkheidsverzekering dek je hiermee de grootste risico’s af.

Verzekeringen om je inkomen te beschermen

Realiseer je, zeker wanneer je een eerste woning koopt, dat je een langdurige financiële verplichting aangaat. Voor veel mensen is het zelfs de grootste investering die ze in hun leven doen. Je moet 30 jaar lang iedere maand een vast bedrag overmaken. En dan is het wel belangrijk dat je gegarandeerd een inkomen hebt om dit van te kunnen doen. Als ZZP’er is dit hét moment om toch die arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Maar ook een woonlastenverzekering is een goed idee, ook als particulier.

Ook om de overlijdensrisicoverzekering kun je niet heen. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten was jarenlang verplicht bij het kopen van een huis. Tegenwoordig is dit niet meer zo maar je wilt niet het risico lopen dat je nabestaanden de hypotheek moeten doorbetalen wanneer jouw inkomen wegvalt wanneer je vroegtijdig overlijdt.

En dat is precies waar jij je tegen verzekert met deze levensverzekering. Je spreekt een vast bedrag en een vaste termijn af en als je in deze termijn komt te overlijden, wordt dit bedrag uitgekeerd ten behoeve van je nabestaanden. Wat een overlijdensrisicoverzekering kost en welke voorwaarden hieraan hangen, bijvoorbeeld of je de levensverzekering af kunt kopen, vraag je na bij de verzekeraar.