ABJ Fotografie
Image default
Energie

Alles over windenergie op de boerderij

Net als dat je zonnepanelen hebt die door middel van zonne-energie je kan voorzien van stroom, heb je ook windenergie. Windenergie is bedoeld om door windenergie op te wekken. Hierdoor kun je op dus nog een andere manier je boerderij voorzien van stroom.

Kleine windmolen op de boerderij?

Een kleine windmolen op je boerderij kan ervoor zorgen dat jij je eigen stroom kan opwekken. Het klinkt misschien raar of ingewikkeld, maar dit valt reuze mee. EAZ-wind houdt zich bezig met het plaatsen van windmolens op boerderijen zodat zij zichzelf van stroom kunnen voorzien. 

De werking van zo een windmolen is ook heel erg simpel. Je zorgt dat je de windmolen ergens plaatst waar er genoeg ruimte is om te draaien. Dit is namelijk de manier waarop er stroom opgewekt wordt. Indien de molen dus niet kan draaien wordt er geen stroom opgewekt. Als je hem tussen dichte oppervlakken plaatst komt er ook geen wind. Als je ze op het platteland bijvoorbeeld zet of op een open grasveld dan komt er veel meer wind kijken.

Doordat het waait draait de molen. Des te meer het dus waait des te meer energie er voor jou opgewekt wordt. Deze energie kan jij dus gebruiken als stroom voor iets anders. Heb jij bijvoorbeeld allemaal apparaten die op basis van elektriciteit werkt dan kun je deze besturen hiermee. Benieuwd geworden naar een windmolen? Bekijk hier meer over de kleine windmolen.

Wie regelt deze kleine windmolens?

Het bedrijf EAZ zet zich in voor het meer laten voorkomen van kleine windmolens. Zij proberen zoveel mogelijk boeren te inspireren om een kleine windmolen te nemen en proberen daarbij te laten zien wat je kunt besparen hiermee en hoe je de natuur hiermee helpt. Het is een groene manier van stroom opwekken net als zonne-energie. 

Het bestaat al langere tijd de kleine windmolens het had alleen een nieuwe techniek nodig om het specifiek voor boerderijen effectief te maken. Deze kennis is er inmiddels en er zijn voldoende onderzoeken hiernaar geweest waardoor zij dit hebben kunnen uitvoeren. Ze zijn er zelf heel trots op dat de eerste molen door hen geplaatst is. Zij hopen dan weer wel dat er meerdere mensen zijn die dit gaan overnemen. 

Er zijn al honderden boeren voor gegaan met het plaatsen van windmolens op de boerderijen om eigen stroom op te wekken. De boerderijen hebben veel open ruimte en zijn dus ideaal voor dit concept. Het vertrouwen dat zij krijgen van deze boeren maken maakt het voor hen heel fijn. Dit laat zien dat dit een concept is dat zo had moeten zijn en het leven makkelijker en beter maakt. Benieuwd geworden naar de kleine windmolen? Bekijk hier meer over het bedrijf EAZ.

https://www.eazwind.nl/