ABJ Fotografie
Image default
Energie

De voordelen van windenergie met een kleine windmolen

Er zijn vele voordelen in het hebben van windenergie. Waarschijnlijk ken je de voordelen van zonnepanelen bijvoorbeeld wel. Dit komt doordat deze voor lange tijd heel populair waren in Nederland en nog steeds zijn. Windmolens hebben hetzelfde idee alleen werken ze net anders. In de hoop dat die net zo populair worden.

Stroom opwekken door een kleine windmolen

In Nederland heb je aardig wat wind. Deze wind is er het hele jaar door natuurlijk. Niet veel mensen houden van de wind, maar toch kan wind wel eens goed zijn voor de mensen in Nederland. In de zomer heb je ook wind in Nederland, dit heeft allemaal te maken met het zeeklimaat dat er in Nederland is. Deze wind is alleen in de winter vaak veel sterker dan in de zomer. 

Een windmolen draait dus op wind. Net als zonnepanelen op zon draaien. Alleen deze windmolen die draait dan echt letterlijk. Doordat ie draait wekt hij dus ook stroom op. Zoals je nu dus wel kunt bedenken, als er veel wind is wek je veel stroom op, is er weinig wind dan wek je minder stroom op. Gelukkig is er in Nederland altijd wel wind dus kun je hier wel op teren voor een iets langere tijd. 

Als je het echt praktisch bekijkt dan heb je in de winter meer aan een windmolen dan in de zomer. De wind waait gewoon harder in de winter waardoor je dus meer stroom opwekt. Wil je echt het optimale? Dan kun je het best zowel windmolen als zonnepanelen nemen. Zodat je voor de zomer en de winter een hoogtepunt hebt op beide. Het is niet per se nodig, maar het kan zeker. We bespreken de voordelen van windenergie met een kleine windmolen.

Zou je het willen proberen?

Je boerderij zelf van stroom voorzien is een van de beste dingen die je kunt doen. Maak gebruik van je omgeving en de ruimte die je hebt. Neem de natuur mee en help je portemonnee te bezuinigen op de vaste lasten. Je gebruikt veel apparaten op de boerderij die voorzien moeten worden dan stroom. Dan is er toch niks beters dan dat jij die stroom zelf kunt opwekken?

Je hoeft verder zelf niks te doen behalve een akkoord geven. EAZ regelt alles voor je zodat jij je eigen stroom kunt opwekken en ook kunt gebruiken op de boerderij. Het is belangrijk voor boerderijen om duurzamer te worden. Zowel voor het land als voor zichzelf. Het is makkelijk om dit voor elkaar te krijgen neem contact op, spreek je wens uit en wij helpen je verder! Benieuwd geworden naar windenergie via een kleine windmolen? Bekijk de website van EAZ wind.

https://www.eazwind.nl/