ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over superfoods

Superfoods zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. Zo populair zelfs dat je dit soort ‘wonderproducten’ vandaag de dag gewoon in de supermarkt kunt kopen. Als je de influencers op het internet en social media moet geloven zijn superfoods ontzettend gezond en ben je toch wel een klein beetje dom als je nog niet aan deze trend meedoet. Maar wat zijn superfoods nu eigenlijk? Zijn superfoods echt zo gezond als beweerd wordt? En waar kan ik online superfoods bestellen? Je leest het allemaal in deze blog. Lees dus snel verder!

 

Wat zijn superfoods nu eigenlijk?

 

Superfoods is een term die we tegenwoordig regelmatig om onze oren gesmeten krijgen. Helaas is het niet zo makkelijk om uit te leggen wat superfoods nu precies zijn. Dit komt omdat de term niet officieel is vastgelegd en dus ook niet beschermd is. De term superfoods kan hierdoor in principe op ieder etiket geplakt worden. Dit maakt het eigenlijk alleen maar verwarrender. Om te bepalen of iets een superfood is of niet, zou je het volgende aan kunnen houden: superfoods zijn voedingsmiddelen die veel goede en ook een ruime variatie aan voedingsstoffen bevatten. Denk aan vitaminen, mineralen, proteïnen, enzymen, aminozuren en antioxidanten.   

 

Zijn superfoods echt zo gezond als beweerd wordt?

 

Van superfoods wordt vaak beweerd dat ze supergezond zijn. Maar is dit ook waar? Aan de ene kant kan inderdaad gezegd worden dat superfoods positieve gezondheidseffecten met zich meebrengen. Vaak bevatten superfoods voedingsstoffen waar veel mensen te weinig van binnenkrijgen. Superfoods kunnen dan ook worden gezien als een mooie aanvulling op een gezond eetpatroon. Hier schuilt dan ook meteen het probleem: sommige mensen denken dat ze op superfoods alleen kunnen leven. Dit is helaas niet het geval. Een gevarieerd eetpatroon aan de hand van de schijf van vijf is en blijft belangrijk om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Superfoods zijn dan ook geen vervanging van wat je normaal gesproken dagelijks zou consumeren, maar zijn eerder een aanvulling op een gezonde en gebalanceerde levensstijl.  

 

Waar kan ik online superfoods bestellen?


Sommige superfoods zoals lijnzaad en gojibessen zijn ook in de supermarkt te verkrijgen. Andere soorten superfoods kun je gemakkelijker online bestellen. Een aanbieder van 100 procent biologische superfoods is Naturaplaza. Hier vind je naast een zeer ruim assortiment aan biologische superfoods ook andere producten van natuurlijke oorsprong. Denk aan natuurlijke zoetstoffen, kruiden en specerijen, zouten, thee en supplementen. Ontdek het zelf!

https://www.naturaplaza.nl/