ABJ Fotografie
Image default
Financieel

Zijn online leningen veilig?

De eerste bank in de VS opende haar deuren in Philadelphia in 1791 Tot voor kort werkte het verkrijgen van een lening op één manier: u bezocht een fysieke bank, sprak met een leningfunctionaris, vulde een aanvraag in en wachtte op een reactie.

Vandaag heeft u andere opties, waaronder online kredietverstrekkers met minder overhead en mogelijk lagere rentetarieven. Maar zijn online kredietverstrekkers veilig? Hier bespreken we hoe u kunt zien of u zaken doet met een gerenommeerde geldschieter en hoe u een slechte speler van mijlenver kunt herkennen.

Waarom zou u een online geldschieter overwegen?

De meeste online kredietverstrekkers richten zich op een bepaald type krediet, zoals persoonlijke leningen. Ze zullen ook eerder een aanvrager overwegen die een traditionele geldschieter zou kunnen afwijzen. Omdat online kredietverstrekkers lagere overheadkosten hebben, hebben hooggekwalificeerde kredietnemers toegang tot voordelen zoals lage rentetarieven en snelle en gemakkelijke reactietijden.

Niet alle online kredietverstrekkers financieren hun eigen leningen. Sommigen werken samen met traditionele banken, terwijl anderen peer-to-peer-leningen gebruiken, waarbij investeerders leningen financieren op basis van het risico dat ze bereid zijn te accepteren.

Omdat zo veel van het online leenproces is geautomatiseerd , het is een geweldige manier om het acceptatieproces te doorlopen en snel geld te ontvangen.

Ten slotte, terwijl traditionele financiële instellingen een beperkt beeld hebben van de klanten waarmee ze willen werken, is er een online lening beschikbaar voor leners van alle soorten, inclusief mensen die op zoek zijn naar een persoonlijke lening voor leners met een slecht krediet.

Maar is het veilig?

Het korte antwoord is ja, online leningen zijn veilig. Dat komt omdat legitieme geldschieters aan dezelfde strikte leenregels moeten voldoen als fysieke banken. Er zijn grote namen zoals Discover en Marcus van Goldman Sachs en bewezen leiders in de industrie zoals SoFi, Avant, Upstart en Payoff. Dat wil niet zeggen dat er geen slechte spelers zijn, maar de slechteriken zijn vrij gemakkelijk te herkennen.

Hoe een geldschieter doorlichten

Als je een online geldschieter tegenkomt, heb je nog nooit heeft gehoord (of u wilt dieper ingaan op een naam die u herkent), deze vijf stappen kunnen u helpen een idee te krijgen van hoe betrouwbaar een kredietverstrekker is:

1. Controleer de federale registratie

Legitieme kredietverstrekkers worden door de Federal Trade Commission (FTC) verplicht zich te registreren in de staten waar ze zaken doen. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat een geldschieter is geregistreerd, is door de naam van de geldschieter in een zoekmachine in te voeren, gevolgd door de woorden “staatslicenties”.

Bijvoorbeeld: “Upstart-staatslicenties.” Mogelijk moet u naar beneden scrollen, maar over het algemeen vindt u een pagina met de registratienummers van het bedrijf. Als dat niet het geval is, vraag dan de kredietverstrekker naar de staten waarin hij is geregistreerd om te opereren en vraag het registratienummer aan.

2. Bel het kantoor van de procureur-generaal van uw staat

Het is de taak van een openbare aanklager om uw belangen te beschermen. Bel ze om er zeker van te zijn dat de geldschieter die u overweegt bij de juiste instanties is geregistreerd. Het enige dat u nodig heeft, is de naam van de geldschieter. Zelfs als je denkt dat je geen online lening gaat afsluiten, maar wel het geval is. Zoals achteraf betalen bij Bijenkorf, in principe ga je een online lening aan met korte looptijd.

3. Vind hun rating

Toegegeven, het meeste van wat u over een bedrijf leest op spaarbuidel is geschreven door ontevreden klanten. Toch kunnen opmerkingen (en beoordelingen) u een idee geven waar u op moet letten. Andere sites zoals Yelp, TrustPilot en Google Reviews kunnen ook inzicht bieden.

4. Vraag vrienden en familie

Het is onwaarschijnlijk dat vrienden en familie u op het verkeerde been zetten. Als u in de buurt bent van iemand die een persoonlijke lening heeft afgesloten, vraag dan naar hun ervaring, met wie ze hebben samengewerkt en of ze opnieuw van hen zouden lenen.

5. Voer een online zoekopdracht uit

Het is moeilijk voor een slechte speler om oplichting met persoonlijke leningen uit het nieuws te houden. Een simpele Google Nieuws-zoekopdracht zou alle problemen van het bedrijf in kwestie aan het licht moeten brengen.

Hoe herken je een stinkdier

Sommige gedragingen zouden automatisch rode vlaggen moeten oproepen. Bijvoorbeeld:

  • Een kredietverstrekker zet u onder druk om een lening te accepteren.

  • U kunt online geen informatie over hen vinden.

  • Ze garanderen je wordt goedgekeurd, ongeacht je kredietgeschiedenis.

  • Ze vragen om vooruitbetaling.

  • Ze nemen contact met je op (via e-mail, sms of telefoon) met de vraag of je wilt geld lenen.

  • Ze blijven contact met je opnemen, zelfs nadat je nee hebt gezegd.

  • Het kantoor van de procureur-generaal van de staat geeft aan dat er geen gegevens over hen zijn.

Waar het op neerkomt

Hoewel er rotte appels zijn, zijn de meeste online persoonlijke leningen veilig en betrouwbaar. Zolang je een punt maakt om rode vlaggen te identificeren en je huiswerk doet om een geldschieter te verifiëren, ben je net zo veilig als bij elke bank of kredietvereniging. Omdat online kredietverstrekkers flexibelere leennormen hebben en vaak de rentetarieven en voorwaarden van traditionele kredietverstrekkers kunnen verslaan, kan het zijn dat u zelfs geld vooruit komt.

Ons team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden. 

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/