ABJ Fotografie
Image default
Financieel

Wat is het beste voor woningverbetering?

Overweegt u een lening aan te gaan om verbeteringen aan uw huis te betalen? Lees verder om erachter te komen of een persoonlijke lening of een hypothecaire lening de betere optie voor u is.

Het verbeteren van uw huis kan uw huis een leefbaarder plek maken voor uw gezin — en het kan ook de waarde van uw huis verhogen als het tijd is om door te verkopen. Verbeteringen aan het huis kunnen ook erg duur zijn, en veel huiseigenaren zijn eenvoudigweg niet in staat om grote verbeteringen uit eigen zak te financieren.

Of u nu reparaties, upgrades of uitbreidingen uitvoert, lenen om uw huis beter te maken plaats is gebruikelijk. Je moet slim zijn in hoe je leent, zodat je geen dure lening krijgt die te moeilijk is om te betalen — en je huis niet in gevaar brengt.

De meeste huiseigenaren hebben er twee goede opties om te overwegen voor leningen om hun huis te verbeteren: een persoonlijke lening of een lening met eigen vermogen. Er zijn voor- en nadelen aan elk, dus je moet een paar belangrijke factoren overwegen om te beslissen welke het beste bij je past. De begrippen persoonlijke lening en lening met eigen vermogen worden op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ nog uitgebreider toegelicht om een zo goed mogelijk beeld te schetsen van beide opties. 

Huis Kapitaal Leningen versus persoonlijke leningen

Huis aandelen leningen en persoonlijke leningen stellen u beide in staat geld te lenen dat u kunt gebruiken om uw huis te verbeteren, maar ze werken heel anders.

Home equity-leningen zijn gedekte leningen. Uw woning fungeert als onderpand. Persoonlijke leningen zijn doorgaans ongedekte leningen, hoewel sommige kunnen worden gedekt door activa zoals een bank- of betaalrekening. Uw huis biedt geen garantie voor een persoonlijke lening, en als uw lening ongedekt is, is de enige garantie die de geldschieter heeft uw woord.

Er zijn verschillen in de kwalificatievereisten voor hypotheken ten opzichte van persoonlijke leningen, zoals evenals de typische rentetarieven en fiscale gevolgen van elk type lening. Er zijn ook verschillen in het risico dat u loopt bij het afsluiten van een persoonlijke lening in vergelijking met een eigen woningkrediet.

Kwalificatievereisten

U kunt alleen in aanmerking komen voor een eigen woning krediet als u over voldoende overwaarde in uw woning. Dit betekent dat u minder moet betalen dan uw huis waard is om in aanmerking te komen. In de meeste gevallen beperken hypotheekverstrekkers het totale bedrag dat u op alle hypotheken kunt verschuldigd zijn op ongeveer 80% tot 85% van de waarde van uw huis. Bij sommige kredietverstrekkers kun je tot 90% of zelfs 95% gaan, maar dit komt minder vaak voor. Bovendien hebt u meestal een zeer goede kredietwaardigheid nodig en kunnen de rentetarieven hoger zijn.

Deze vereiste dat u over eigen vermogen in uw huis moet beschikken, betekent dat niet iedereen in aanmerking kan komen voor een lening voor woningverbetering. Als je een huis hebt met een waarde van € 300.000 en je bent al € 285.000 schuldig aan het huis, dan is het onwaarschijnlijk dat je veel zou kunnen lenen – als er al iets is – om verbeteringen aan je huis aan te brengen.

Als het zover is om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening, is overwaarde in uw huis geen probleem. Persoonlijke lening kredietverstrekkers kijken naar uw totale schuld in verhouding tot uw inkomen, evenals uw credit score om te beslissen of ze u mogen lenen en voor welk bedrag. Zelfs als u geen overwaarde in uw huis heeft, kunt u misschien een persoonlijke lening krijgen om verbeteringen aan het huis aan te brengen. Om meer te weten over de kwaliteitsvereisten verwijzen wij u graag door naar https://leningmetbkr.com/ hier worden deze genoemd en nog andere extra’s die ook meewegen. 

Rentetarieven

Persoonlijke leningen hebben doorgaans hogere rentetarieven dan hypotheken van de woning. Dat komt omdat het risico groter is voor een ongedekte lening dan voor een gedekte lening.

Het specifieke rentetarief waarvoor u in aanmerking komt wanneer u een persoonlijke lening of een lening met eigen vermogen krijgt, zal variëren afhankelijk van uw kwalificaties, inclusief uw credit score, evenals de geldschieter die u kiest. Welke benadering u ook kiest, u moet altijd rondkijken. Zelfs als u kredietverstrekkers zorgvuldig vergelijkt, is het zeer onwaarschijnlijk dat u een beter tarief kunt krijgen voor een persoonlijke lening dan voor een lening met eigen vermogen.

Fiscale gevolgen

Interesten op een persoonlijke lening is nooit fiscaal aftrekbaar — maar u kunt soms rente aftrekken van een overwaarde lening.

De rente op een overwaarde lening is aftrekbaar op voorwaarde dat u het geld gebruikt voor het verbeteren van uw woning op een hoofdverblijfplaats dat is het garanderen van de lening. De lening moet worden gebruikt om uw huis te kopen, te bouwen of aanzienlijk te verbeteren. En u bent beperkt tot het aftrekken van hypotheekrente op een gecombineerde € 750.000 op alle hypothecaire leningen, inclusief uw primaire hypotheek, evenals alle hypotheken die u afsluit.

De mogelijkheid om rentekosten af te trekken, kan een huis waarde opleveren lening veel goedkoper dan een persoonlijke lening, vooral in combinatie met het feit dat hypotheken meestal een lagere rente hebben. Als u € 1.000 aan rente betaalt over een lening met eigen vermogen en in de belastingschijf van 22% valt, bespaart u uzelf € 220 dankzij het feit dat rente aftrekbaar is.

Risico’s van persoonlijke leningen versus leningen voor eigen vermogen

Tot slot is er nog een laatste grote overweging: de risico’s die u loopt wanneer u leent.

Omdat hypotheken worden gedekt door uw huis, zijn het veel risicovollere leningen. U brengt uw huis letterlijk in gevaar wanneer u een lening afsluit. Als er iets gebeurt en u de rekeningen van de lening niet kunt betalen, kan de geldschieter beslag leggen op uw huis.

Als u een persoonlijke lening afsluit, neemt u dit risico niet. Persoonlijke lening kredietverstrekkers kunnen u aanklagen als u niet betaalt. Door dit te doen, kunnen ze misschien beslag leggen op uw loon en zelfs een pandrecht op uw eigendom zetten, zodat ze worden terugbetaald wanneer u uw huis verkoopt, maar ze kunnen de verkoop van het huis doorgaans niet afdwingen om te proberen terugbetaald te worden wanneer u in gebreke blijft op uw schuld.

Is een home equity lening of persoonlijke lening geschikt voor u?

Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van een home equity lening voor woningverbetering in plaats van een persoonlijke lening. U krijgt in de meeste gevallen een lagere rente en uw rente moet fiscaal aftrekbaar zijn, dus uw lening zou veel goedkoper moeten zijn.

Er zijn ook nadelen. U kunt mogelijk niet in aanmerking komen voor een lening met eigen vermogen als u niet genoeg eigen vermogen heeft, en u brengt ook uw huis in gevaar als u niet kunt betalen. U moet beoordelen of u dat risico wilt nemen om een meer betaalbare lening te krijgen.

Als u zeker weet dat u uw rekeningen kunt terugbetalen en in aanmerking kunt komen voor een woning aandelenlening, is dit meestal de juiste keuze — maar alleen u kent uw financiële situatie, dus u moet beide opties zorgvuldig afwegen wanneer u beslist welke voor u geschikt is.

https://leningmetbkr.com/leningen/150-euro-lenen/