ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Aluminium jaloezieën zijn het beste voor je portemonnee

Aluminium jaloezieën behoren tot de meest kosteneffectieve raambekleding die er zijn, wat een groot voordeel is als je een krap budget hebt. De lage kostprijs van aluminium jaloezieën is echter niet hun enige voordeel.

Voordelen en nadelen van aluminium jaloezieën

In de laatste paar jaar hebben aluminium jaloezieën een lange weg afgelegd. Hoewel standaard metalen jaloezieën nog steeds verkrijgbaar zijn, hebben nieuwe en verbeterde varianten ze aantrekkelijker gemaakt dan ooit.

Deze raambekleding is er in verschillende maten. Terwijl de “mini-jaloezie” afmeting ooit populair was, geven de meeste mensen tegenwoordig de voorkeur aan de grotere afmetingen. Dit komt deels omdat grotere afmetingen een beter zicht door de jaloezie opleveren. Wanneer de jaloezieën open gekanteld zijn, creëren de grotere jaloezieën een grotere afstand tussen elkaar waardoor er meer lichtinval ontstaat en een beter zicht door de jaloezie mogelijk is.

Een van de belangrijkste voordelen van aluminium jaloezieën is de grote hoeveelheid aan beschikbare kleuren. Ze zijn er in honderden tinten, variërend van effen wit tot glanzend brons, zodat je er een kunt kiezen die bij elke inrichting past. Aluminium jaloezieën kunnen lang meegaan, zeker als je jaloezieën van hoge kwaliteit krijgt. Ze zijn ook vochtbestendig, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor ruimtes als keukens en baden. Sommige fabrikanten gebruiken ook tot 95 procent gerecycleerd metaal in hun aluminium jaloezieën, wat een geweldige manier is om geld te besparen.

Kijk bij het zoeken naar aluminium jaloezieën naar de dikte van de lamellen. Hoe dunner het metaal, hoe lager het maatgetal. Dikkere lamellen zijn beter bestand tegen plooien en buigen dan dunnere lamellen, waardoor ze meer tegen een stootje kunnen. Let op de verschillende keuzemogelijkheden voor omhoog hijsen en kantelen; je hebt de keuze om een stok of een kabel/touw te gebruiken om de lamellen te kantelen. Beide opties kunnen goed werken, en het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Er zijn ook snoerloze hefoplossingen verkrijgbaar, die veiliger zijn voor huisdieren en jongeren. Ondanks het feit dat aluminium jaloezieën al lang bestaan, zijn ze nog steeds in ontwikkeling.

Is het de moeite waard in aluminium jaloezieën te investeren?

Aluminium jaloezieën kunnen heel lang meegaan, zeker als ze van goede kwaliteit zijn. Ze zijn ook waterafstotend, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in keukens en badkamers. Bovendien gebruiken sommige fabrikanten tot 95 procent gerecycleerd metaal in hun aluminium lamellen, wat een mooie manier is om geld te besparen en tegelijk het milieu te helpen. Een andere goeie optie voor jaloezieën die dezelfde werking hebben zijn lamellen.

Afgezien van hun prijs is een van de belangrijkste voordelen van aluminium jaloezieën de verscheidenheid aan beschikbare kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in een brede waaier van tinten, van eenvoudig wit tot glanzend brons, dus er is er een die bij elke inrichting past. Ze zijn zowel modieus als betaalbaar.

Zijn aluminium jaloezieën schadelijk voor de gezondheid?

Een snee krijgen van metaal is buitengewoon gevaarlijk, ook al roesten aluminium jaloezieën niet. Daardoor is het geen veilige oplossing in huizen met kinderen en honden, die vaak achteloos op hun omgeving letten. De raambekleding heeft scherpe randen door de lamellen, en er is weinig wat je kunt doen om verwonding te voorkomen.

Ondanks hun lage kosten en moderne aanpassingen hebben aluminium jaloezieën verschillende nadelen. Door hun metalen constructie kunnen ze lawaaierig zijn in de buurt van het raam. Ze missen ook het vermogen om een raam “zachter” te maken op dezelfde manier als een stoffen rolgordijn dat doet.

 

https://www.raamdecoratie.com