ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

De moderne platenspeler

De moderne platenspeler

Platenspelers bestaan al behoorlijk lang. Vroeger was het de enige manier om muziek af te spelen. Alleen zo kon je dansen op je favoriete nummer. In de huidige moderne wereld zijn platenspelers niet meer nodig. Streaming platformen zoals Spotify en Soundcloud hebben de muziekwereld overgenomen. Maar dit betekend niet dat een platenspeler geen voordelen meer biedt. In deze blog lees je alles over wat een platenspeler jou kan bieden. 

 

Waar komt de platenspeler eigenlijk vandaan?

Er zit een ruimte van verschil tussen verschillende soorten platenspelers. De platenspeler bestaat namelijk al een behoorlijke poos. Het begon allemaal in 1878 toen Thomas Alva Edinson op 19 februari ontdekte hoe geluid opgenomen, en daarna weer afgespeeld kon worden. Hiervoor werd een fonograaf gebruikt. Deze wetenschappelijke ontdekking leidde uiteindelijk tot de platenspeler zoals wij die vandaag de dag kennen. Er zijn nu zo veel verschillende platenspelers dat de varianten niet meer op een hand te tellen zijn. De belangrijkste categorieën lees je hieronder meer over.

 

Welke soorten platenspelers zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten platenspelers. De platenspeler was een lange tijd volledig verdwenen uit menig woonkamer, maar langzaam komt hij weer terug. En niet een universele soort, maar juist in veel verschillende vormen en maten! De retro platenspeler is de bekendste. Deze platenspeler roept bij veel mensen een gevoel van nostalgie op zoals geen enkele andere platenspeler dat kan. Dit is ook de populairste platenspeler. Een andere populaire keuze is de moderne platenspeler. Deze beschikt over een soepel geluid. Dat is voor de jongere gebruiker die geen jeugdherinneringen heeft aan een platenspeler vaak leuker. Dit heeft namelijk meer weg van het moderne geluid uit oortjes en koptelefoons. Ben jij benieuwd welke platenspeler het beste bij jou past? Kijk dan eens op de site van MaxiAxi. Zij helpen graag in jouw zoektocht naar de perfecte platenspeler.

https://www.maxiaxi.com/