ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

AOW pensioen aanvragen in het buitenland

De links op deze pagina brengen u naar de website van de SVB (Sociale Verzekeringsbank) en daarop vermelde informatie over dit onderwerp. Deze links openen in een nieuw venster!

AOW aanvragen als u buiten Nederland woont

Er zijn twee mogelijkheden:

Bent u in dat land verzekerd voor een basispensioen van de overheid? Neem dan voor uw AOW-aanvraag contact op met de instantie die dat pensioen regelt.

Bent u in dat land niet verzekerd voor een basispensioen van de overheid? Neem dan contact op met de pensioeninstantie van het land waar u het laatst verzekerd was. Is dat Nederland, dan sturen wij u het aanvraagformulier.

 Al klant van de SVB? Dan hoeft u niets te doen.

Als u bijvoorbeeld al een nabestaandenuitkering Anw of een remigratie-uitkering van ons krijgt, hoeft u niets te doen. Wij nemen dan een aantal maanden voor uw 65e verjaardag zelf contact met u op.

Na toekenning van uw AOW kunt u inloggen op Mijn SVB

Vanaf het moment dat wij u een AOW-pensioen toekennen, kunt u een (DigiD)inlogcode aanvragen voor Mijn SVB. Daarmee kunt u vanuit het buitenland 24 uur per dag uw eigen gegevens raadplegen of de maandelijkse specificatie van uw AOW of jaaropgave bekijken en printen, maar bijvoorbeeld ook een wijziging van uw rekeningnummer aan ons doorgeven.

Met DigiD kunt u uw AOW-zaken via MijnSVB op onze website regelen en hoeft u geen hoge telefoonkosten te maken om contact met ons op te nemen.