ABJ Fotografie
Image default
Eten en drinken

Benieuwd naar de lekkerste chardonnay wijn?

Met de oorsprong van de Chardonnay-druif en wat hem anders maakt dan andere witte druiven, is het gemakkelijker te begrijpen waarom deze wijn zo populair is. De oorsprong van Chardonnay is niet goed bekend, maar men denkt dat het een kruising is tussen Sauvignon blanc en Chenin blanc. De druif wordt al eeuwen in Frankrijk verbouwd en werd hoogstwaarschijnlijk voor het eerst verbouwd in de Bourgogne. Chardonnay-druiven worden op een later tijdstip geoogst dan andere witte druiven, waardoor ze meer tijd hebben om suikerniveaus te ontwikkelen. De unieke smaken van de chardonnay wijn komen van de eikenhouten vaten waarin het gerijpt is.

 

Hoe u de perfecte Chardonnay wijn kiest voor uw smaak en behoeften?

Er zijn vier hoofdsoorten wijnen: rood, wit, rosé en mousserend. Er zijn ook enkele variaties op deze vier soorten: droge wijnen, zoete wijnen, volle wijnen en wijnen met een lichte body. De eerste stap bij het kiezen van de perfecte Chardonnay-wijn is het begrijpen van uw smaakvoorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan zoetere wijnen, terwijl anderen de voorkeur geven aan drogere. U kunt ook overwegen welk eten u bij uw wijn serveert of wat u van plan bent te eten terwijl u het drinkt. Veel mensen houden van ijswijn, die lang houdbaar is en vaak in houten vaten wordt gerijpt. Dit type wijn wordt vaak gemaakt van druiven die vroeg in het jaar worden geoogst. De vrucht wordt dan tot laat in de herfst aan de wijnstok gelaten, wanneer het ’s nachts begint te vriezen en de hele dag ontdooit. Kortom, het is eerst belangrijk om te begrijpen naar welk soort wijn uw voorkeur uit gaat. Daarna kunt u kiezen welke chardonnay bij u past.  

 

Waar koop je een heerlijke chardonnay?

Thuis een heerlijk diner op tafel zetten? Daar hoort natuurlijk een heerlijke chardonnay wijn bij! In de supermarkt of slijterij heb je heerlijke wijnen. Je kan er ook voor kiezen om langs een restaurant te gaan en je hier te laten adviseren over de wijn die het beste bij je past!

 

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/druif/chardonnay