ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Benodigdheden voor een dagje naar het pretpark

Een dagje naar het pretpark is iets wat op bijna ieders kind zijn of haar verlanglijstje staan om te gaan doen. Vaak ga je met de basisschool of middelbare school wel eens weg voor een dagje uit, maar dit wil je natuurlijk ook meemaken met het gezin. Er zijn verschillende pretparken waar je heen kunt gaan, zoals: Walibi, Moviepark, Hellendoorn en de Efteling. Je wilt er met z´n allen een leuke dag van maken en daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden op een dagje naar het pretpark. Met behulp van deze blog willen wij jou een handje helpen.

Het weer

Voordat je naar het pretpark gaat is het goed om even te checken wat voor weer het die dag gaat worden. Jouw outfit stem je natuurlijk wel af op het weer, aangezien de pretparken grotendeels buiten plaatsvinden. Trek in de winter bijvoorbeeld een lekkere dikke trui en sokken aan en vergeet ook zeker niet een je muts, sjaal en handschoenen. Maar in de zomer moet je er juist op letten dat je niet te veel aantrekt, omdat je ook niet over verhit wilt raken. 

Een belangrijke tip: Let wel goed op of het die dag gaat regenen. Staat er aangegeven dat er kans is op regen? Neem dan toch voor de zekerheid een paraplu en/of poncho mee. Mocht het dan toch gaan regenen, dan ben je in ieder geval goed voorbereid!

Eten en drinken

De tickets voor een pretpark zijn in de afgelopen jaren erg gestegen in prijs, waardoor het niet voor iedereen meer betaalbaar is. Over de dag heen zijn er hoogstwaarschijnlijk ook een aantal moment dat je zin hebt in wat eten en drinken. Ook dit kun je van tevoren goed voorbereiden door zelf bijvoorbeeld een flesje drinken, broodjes en snoep mee te nemen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op het pretpark zelf wat eten en drinken te halen. Vaak zijn er daar wel ongezondere snacks verkrijgbaar, zoals een patatje met een kroket. Maar ook zijn er koekjes en snoepjes verkrijgbaar. Een gezondere optie hiervoor is suikervrij snoep. Zo kun je toch nog genieten van een snoepje, maar ben je niet direct ongezond bezig. 

Een powerbank

Wanneer je een dagje weg gaat met het gezin, is het toch wel erg leuk om ook een aantal beelden vast te leggen. Plak bijvoorbeeld alle foto´s die je hebt gemaakt in een fotoboek zodat je er later gezamenlijk naar terug kunt kijken en de herinneringen opnieuw kunt beleven. Om deze herinneringen te maken heb je wel een fototoestel of telefoon nodig. Een telefoon ligt natuurlijk erg voor de hand, omdat deze camera´s met de jaren heen steeds beter zijn geworden en je toch altijd een telefoon op zak hebt. 

Als je de hele dag foto´s aan het maken bent met jouw telefoon, is er een grote kans dat de batterij op een gegeven moment leeg is. Gelukkig is hier een handige oplossing voor, namelijk: een powerbank. Zorg ervoor dat je voor de tijd de powerbank volledig hebt opgeladen en op de dag zelf een kabel meeneemt die in jouw telefoon past. Zo ben je de hele dag voorzien van een volle batterij.