ABJ Fotografie
Image default
Fotografie

Tips voor spectaculaire trouwfoto’s

De mooiste dag van je leven: je trouwdag! Maar eigenlijk is het pas compleet als je prachtige foto’s laat maken waar je later met een grote glimlach op terug kunt kijken. Een trouwfotograaf kan hoog in de kosten lopen, maar dat hoeft niet altijd! Met deze tips weet jij hoe je bijzondere trouwfoto’s kun maken zonder dat je hier veel budget aan uit hoeft te geven.

Gebruik van de natuur

Door gebruik te maken van de natuur rondom je trouwlocatie kun je al hele mooie foto’s maken. Een prachtige achtergrond voor de foto zorgt ervoor dat de foto iets bijzonders heeft. Om die reden is het gebruiken van de natuur perfect voor foto’s van het bruidspaar, detailfoto’s van de ringen of de uitnodigingen.

Huisdieren op de foto

Heb je huisdieren waar je niet zonder kunt? En wil je graag foto’s die anders zijn dan andere? Maak dan gebruik van je lieve huisdier in je foto’s! Dieren kunnen niet poseren, hierdoor lijken de foto’s een stuk minder ‘gemaakt’. Trouwfoto’s worden vaker opgehangen in huis waar ze vaak te zien zijn, door het gebruik van je huisdieren in deze foto’s heb je ook nog een leuke foto van hun erbij. Daarnaast geeft het de foto nog meer sentimentele waarde dan dat het al heeft.

Kleurgebruik in de foto’s

Volgens traditie hebben de meeste bruidsjonkers en bruidsmeisjes dezelfde kleding aan, maar om de foto’s iets aantrekkelijker te maken kunnen ze wat veranderen aan hun outfit. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van unieke sokken of vlinderstrikjes. Bij de dames een mooi kleurrijk lint om de middel of een bloemetje in hun haren. Deze dingen zijn uiteraard alleen voor het fotomoment. Tijdens de ceremonie ziet iedereen wenselijk weer hetzelfde uit.

Confetti

Als je aan feest denkt, denken veel mensen aan confetti. Om die reden is het een leuk idee om tijdens dat de foto wordt gemaakt, een confetticanon af te laten gaan. Door de kleurrijke confetti creëer je een leuk effect in je foto en je speelt ook gelijk met het kleurgebruik, win-win.

https://dordtspatriciershuis.nl/bijzondere-trouwfotos/