ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Bezuinigen doe je zo!

Soms gaat er meer geld uit het laatje, dan erin komt. Als dat een keertje voorkomt is dat vaak niet erg. Maar, als het structureel is, is dat natuurlijk een ander verhaal. De rekeningen kunnen zich dan onplezierig hoog opstapelen. Gaat er bij jou de laatste tijd ook meer geld uit, dan dat je verdient? Dan is bezuinigen misschien wel een goed plan. Meer verdienen kan ook. Maar als dat niet kan? Dan heb je hier wat tips om te bezuinigingen.

Overzicht krijgen en de postcodeloterij opzeggen

Het is saai, maar wel noodzakelijk als je bezuinigen wil: een kasboek. Heb je daar echt geen zin in en is de nood nog niet zo hoog? Check dan eens jouw uitgaven van de afgelopen maand. Zijn er abonnementen die behoren tot de luxeartikelen? Dan zijn dit de abonnementen die je meteen moet schrappen. Wat is luxe? Nou, een vast abonnement bij de postcodeloterij behoort bijvoorbeeld tot de luxe abonnementen.

Wat je dus moet doen? De postcodeloterij opzeggen en alle andere overbodige abonnementen. Een tv-abonnement is trouwens ook niet altijd per se noodzakelijk. Hoewel wifi en een internetabonnement eigenlijk niet meer weg te denken is, is een tv-abonnement niet altijd nodig. Ook zo kun je geld besparen.

Behalve abonnementen zoals de postcodeloterij opzeggen, kun je ook kijken of sommige abonnementen niet goedkoper kunnen. Je kunt andere aanbieders overwegen. Vaak krijg je trouwens bij vaste aanbieders, van bijvoorbeeld energie, nog wel korting als je aangeeft dat je overweegt over te stappen vanwege een goedkopere concurrent.

Stel een limiet voor alles

Bereken vooraf, hoeveel je voor wat wil uitgeven de aankomende maand en hou je daaraan. Op basis van jouw uitgaven de vorige maand, zou je hier nu wel een goed beeld bij moeten hebben. Het helpt ook, als je minder merkvast gaat worden, als je dat nog wel bent. Het is niet altijd zo dat het duurste merk ook het beste is. Het is ook gewenning aan een merk en het gevoel dat je zelf bij het merk hebt.

Praat erover

Schakel op tijd hulp in als het nodig is en praat erover. Juist dan zul je zien dat mensen jou komen helpen met goede oplossingen zoals de postcodeloterij opzeggen.