ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

De Flocken elektrowagen en alles over auto’s

Maar anderen beschouwen de Flocken Elektrowagen uit 1888 van de Duitse uitvinder Andreas Flocken als de eerste echte elektrische auto. Elektrische auto’s genoten populariteit tussen het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, toen elektriciteit een van de favoriete methoden voor de aandrijving van auto’s was, die een comfort en bedieningsgemak bood dat de benzineauto’s van die tijd niet konden bereiken. De vooruitgang in de interne verbrandingstechnologie, vooral de elektrische starter, maakte dit voordeel al snel twijfelachtig; het grotere aanbod van benzineauto’s, de snellere tanktijden en de groeiende aardolie-infrastructuur, samen met de massaproductie van benzinevoertuigen door bedrijven zoals de Ford Motor Company, die de prijzen van benzineauto’s reduceerde tot minder dan de helft van de prijzen van equivalente elektrische auto’s, leidden tot een daling van het gebruik van elektrische aandrijving, waarbij het gebruik van elektrische aandrijvingen effectief werd weggenomen uit belangrijke markten zoals de Verenigde Staten in de jaren dertig.

In de afgelopen jaren hebben de toegenomen bezorgdheid over de milieueffecten van benzineauto’s, de hogere benzineprijzen, de verbetering van de accutechnologie en het vooruitzicht van een piek in de olieprijs echter geleid tot een hernieuwde belangstelling voor elektrische auto’s, die als milieuvriendelijker en goedkoper te onderhouden en te gebruiken worden beschouwd, ondanks de hoge initiële kosten, na een mislukte terugkeer aan het eind van de jaren negentig.

Car Bags is een aanbieder van reistassen voor auto’s van alle merken. Car Bags biedt al jarenlang hoogwaardige auto reistassen aan voor iedere auto eigenaar. Bezoek de website van Car Bags voor het gehele aanbod aan auto reistassen.

De eerste experimenten gebruikten gassen. In 1806 bouwde de Zwitserse ingenieur François Isaac de Rivaz een motor die werd aangedreven door interne verbranding van een waterstof-zuurstofmengsel. In 1826 testte de Engelsman Samuel Brown zijn op waterstof lopende verbrandingsmotor door deze te gebruiken om een voertuig de Shooter’s Hill in het zuidoosten van Londen op te drijven. De Hippomobiel van de Belgische Etienne Lenoir met een één-cilinder interne verbrandingsmotor op waterstofgas maakte in 1860 een proefrit van Parijs naar Joinville-le-Pont, die in ongeveer drie uur tijd ongeveer negen kilometer aflegt. Een latere versie werd aangedreven door kolengas. Een Delamare-Deboutteville voertuig werd gepatenteerd en getest in 1884.

Rond 1870 zette uitvinder Siegfried Marcus in Wenen, Oostenrijk (toen nog het Oostenrijks-Hongaarse Rijk), een vloeistofgestookte verbrandingsmotor op een eenvoudige handkar, waardoor hij de eerste man was die een voertuig met behulp van benzine liet voortbewegen. Tegenwoordig staat deze auto bekend als “de eerste Marcus-auto”. In 1883 verkrijgt Marcus een Duits octrooi voor een laagspanningsontstekingssysteem van het type magneto; dit was zijn enige automobieloctrooi. Dit ontwerp werd gebruikt voor alle andere motoren en de vierzits “tweede Marcus-auto” van 1888/89. Deze ontsteking, in combinatie met de “draaiborstelcarburateur”, maakte het ontwerp van de tweede auto zeer innovatief. Zijn tweede auto is te zien in het Technisch Museum in Wenen. Tijdens zijn leven werd hij geëerd als de initiatiefnemer van de auto, maar zijn plaats in de geschiedenis werd door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna uitgewist. Omdat Marcus van joodse afkomst was, liet het nazi-propagandabureau zijn werk vernietigen, zijn naam uit toekomstige leerboeken verwijderen en zijn openbare gedenktekens verwijderen, wat Karl Benz tot eer strekt.

Algemeen wordt erkend dat de eerste echt praktische auto’s met benzine/benzine aangedreven interne verbrandingsmotoren bijna gelijktijdig door meerdere Duitse uitvinders die onafhankelijk van elkaar werkten, werden voltooid: Karl Benz bouwde zijn eerste auto in 1885 in Mannheim. Benz kreeg op 29 januari 1886 een patent op zijn auto en begon in 1888 met de eerste productie van auto’s, nadat zijn vrouw Bertha Benz in augustus 1888 met de eerste langeafstandsreis van Mannheim naar Pforzheim en terug had bewezen dat het paardeloze rijtuig in staat was om langer te reizen. Sinds 2008 herdenkt een Bertha Benz Memorial Route deze gebeurtenis.

George F. F. Foss van Sherbrooke, Quebec bouwde in 1896 een eencilinder benzinewagen die hij 4 jaar lang reed, waarbij hij de waarschuwingen van stadsambtenaren voor zijn “gekke capriolen” negeerde.

In alle onrust worden veel vroege pioniers bijna vergeten. In 1891 bouwde John William Lambert een driewieler in Ohio City, Ohio, die in hetzelfde jaar door een brand werd verwoest, terwijl Henry Nadig een vierwieler bouwde in Allentown, Pennsylvania. Het is waarschijnlijk dat zij niet de enige waren.

Car Bags is een aanbieder van reistassen voor auto’s van alle merken. Car Bags biedt al jarenlang hoogwaardige auto reistassen aan voor iedere auto eigenaar. Bezoek de website van Car Bags voor het gehele aanbod aan auto reistassen.

De Amerikaan George B. Selden vroeg op 8 mei 1879 een octrooi aan. Zijn aanvraag omvatte niet alleen de motor, maar ook het gebruik ervan in een vierwielige auto. Selden diende een reeks wijzigingen in zijn aanvraag in, waardoor de juridische procedure langer duurde, met als gevolg een vertraging van 16 jaar voordat het octrooi op 5 november 1895 werd verleend. Dit octrooi deed meer om de ontwikkeling van auto’s in de Verenigde Staten te belemmeren dan aan te moedigen. Selden gaf zijn octrooi in licentie aan de meeste grote Amerikaanse autofabrikanten, die een vergoeding ontvingen voor elke auto die zij produceerden.

Car Bags is een aanbieder van reistassen voor auto’s van alle merken. Car Bags biedt al jarenlang hoogwaardige auto reistassen aan voor iedere auto eigenaar. Bezoek de website van Car Bags voor het gehele aanbod aan auto reistassen.

In de Verenigde Staten richtten de broers Charles en Frank Duryea in 1893 de Duryea Motor Wagon Company op, het eerste Amerikaanse autoproductiebedrijf. De Autocar Company, opgericht in 1897, richtte in 1897 het bedrijf Autocar op.

https://www.car-bags.com/nl/