ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Piaggio Zip SP maakt kwaliteit betaalbaar

Wat koop je tegenwoordig nog voor pakweg 2000 euro? Best veel eigenlijk, maar wat betreft motorvoertuigen kom je al snel uit op onbekende merken en ongeïnspireerde modellen. Toch is er een uitzondering op deze regel, en dat is de Piaggio Zip SP. Deze Italiaanse scooter ziet er mooi uit, wordt vervaardigd van hoogwaardige materialen én wordt gemaakt door één van de grootste fabrikanten van tweewielers ter wereld. Ben je niet bekend met Piaggio? Dan moet je zeker deze pagina lezen!

 

Wat is Piaggio?

Piaggio is een Italiaanse fabrikant van motorvoertuigen, die met name tweewielers produceert. Naast de merknaam Piaggio maken ze ook producten onder de namen Piaggio, Vespa, Gilera, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi, en Scarabeo. Hoewel het merk al sinds 1884 bestaat, hebben ze een aantal merken later toegevoegd of opgekocht. Net zoals veel motorvoertuig fabrikanten begon ook dit bedrijf met heel andere producten, in dit geval locomotieven, in de Eerste Wereldoorlog schakelden ze over op oorlogsmaterieel. Na de Tweede Wereldoorlog mochten ze geen producten meer maken voor het leger vanwege sancties op Italiaanse bedrijven, en kwamen ze met een scooter voor de moderne stadsmensen; de Vespa. Het bedrijf bleef zich uitbreiden waarbij traditie en innovatie altijd hand in hand gingen. Denk maar aan de klassieke Vespa retro scooters of de innovatieve MP3, een motor met drie wielen. Onder hun eigen merk produceren ze betaalbare scooters die bewijzen dat een merkscooter echt niet duur hoeft te zijn.

 

Piaggio Zip SP

Bij de term ‘budget scooter’ wordt al snel gedacht aan de onbekende merken scooters die in grote aantallen verscheept worden vanuit een fabriek in China. Ze lijken allemaal op elkaar met alleen een andere sticker op de voorzijde. Piaggio laat zien dat het mogelijk is om een geheel eigen scooter te produceren die toch heel betaalbaar is. Wat betreft prijs/kwaliteitsverhouding zul je niet snel een betere optie vinden dan de Piaggio Zip SP.

 

Mooi design, hoogwaardige materialen

Een scooter met karakter, zo mag je de Piaggio Zip SP best wel noemen. Het design is stijlvol en opvallend, precies wat je van een ontwerpteam uit Italië mag verwachten. De gestroomlijnde vorm is uitgevoerd in hoogwaardige materialen die voor het schappelijke prijskaartje zeker indruk weten op te wekken. Het leukste aan deze scooter is het enorm grote aantal aanpassingen dat je kunt bestellen. Daarmee onderscheid de Piaggio Zip SP zich echt van de rest.

 

Waar wordt op bezuinigd?

Bij een goedkope scooter zal dit de eerste vraag zijn. Waar nooit op bezuinigd mag worden is de veiligheid. Daarom kun je vaak beter een goedkopere nieuwe scooter kopen dan een tweedehands exemplaar waar je niet van weet hoe deze technisch in elkaar steekt. Nou, bij de Piaggio Zip SP kun je gerust zijn, want technisch is het dik in orde met deze budget scooter. De Euro 4 certificering betekent dat het een zuinige scooter betreft met een modern motorblok, de injectiemotor zorgt ervoor dat je ook in de winter direct de motor kunt starten. Voor is een schijfrem aanwezig en achter een trommelrem die vlot reageren, de luchtinlaten zijn sportief en fors voor een optimale koeling. De velgen hebben een diameter van 10” wat een sportieve wegligging oplevert met een hoge wendbaarheid. Als basis scooter wordt dus nergens op bezuinigd, uiteraard kun je wel zelf kiezen voor een aantal extra opties en accessoires.

 

Custom uitvoeringen

Er zijn standaard al een aantal bijzondere kleuropties en modellen verkrijgbaar, daarnaast kun je nog tientallen extra’s laten vervangen of monteren. Zo kun je als het ware een maatwerk scooter laten bouwen die honderd procent voldoet aan jouw wensen. Betaal een lopende band prijs voor een maatwerk scooter, daarvoor moet je bij Piaggio zijn!

https://www.fastfuriousscooters.nl/piaggio/