ABJ Fotografie
Image default
Zakelijk

De meest bekende stickers ter wereld

Elke sticker heeft een verhaal. Sommige worden zelfs in onze harten en geesten gegrift als culturele symbolen of herinneringen aan onze kindertijd. Doming stickers zijn in dat geval een goede keuze om een krachtige indruk achter te laten.

In deze blogpost belichten we niet alleen vier van de beroemdste en bekendste stickers, maar belichten we ook het verhaal erachter. Er zijn natuurlijk veel, veel meer stickers die in deze lijst zouden kunnen worden opgenomen – als je je favoriete sticker mist, laat het ons dan zeker weten!

1. ‘I voted’ sticker

Het eerste waar je aan denkt bij stickers is waarschijnlijk niet de politiek. Toch heeft deze sticker een vaste plaats in het politieke bewustzijn van veel Amerikaanse kiezers.

De oorsprong ervan is nogal mysterieus, maar wordt vaak gedateerd rond de jaren tachtig. Hij werd genoemd door een krant in Miami in 1982, die berichtte over winkeleigenaren die korting gaven aan mensen die deze sticker droegen.

Janet Boudreau, die de sticker vijf jaar later opnieuw ontwierp, spreekt over de kracht van de sticker, die mensen eraan herinnerd te gaan stemmen. ‘I voted’ stickers creëren het gevoel van een gemeenschap van kiezers – behoorlijk krachtig voor een simpele sticker!

2. Santa Cruz’ Screaming Hand sticker

Als je een skater bent of geïnteresseerd in skatecultuur, zul je meer dan bekend zijn met deze legendarische sticker.

Gemaakt door Jim Phillips in 1985, is het een van de meest tijdloze ontwerpen geworden. Santa Cruz omschrijft het als “‘The Scream’, Edvard Munch’s beroemde impressionistische schilderij, voor de skateboarding gemeenschap”.

Phillips’ eigen hand bracht hem op dit idee. Als kunstenaar gebruikt hij zijn handen om te creëren en zich uit te drukken. Een schreeuwende hand versterkt de kracht van artistieke expressie en komt te staan voor een hele subcultuur.

3. Sticker van Chiquita

Als je wordt gevraagd een bananenmerk te noemen, is de kans groot dat Chiquita als eerste (en enige) in je hoofd opkomt, toch? Zo zie je de kracht van stickers.

Het Amerikaanse bedrijf was in 1963 de eerste die een banaan van een merk voorzag. Tegenwoordig zijn niet alleen de naam maar ook de bedrijfskleuren wereldwijd bekend en worden ze onmiddellijk geassocieerd met de vrucht.

Het bedrijf viert zijn stickers nog steeds door campagnes in beperkte oplage of ontwerpwedstrijden aan te bieden – een echt geschenk dat blijft geven.

4. De ‘Hallo mijn naam is’ sticker

Dit is waarschijnlijk een van de bekendste stickers aller tijden. Gemaakt in 1959 door C-Line Products, is het snel een vast onderdeel geworden van conventies en tentoonstellingen.

Het is briljant in zijn eenvoud, en de witte ruimte is gebruikt in de culturele productie. Vooral de graffiti- en straatkunst cultuur hebben een grote rol gespeeld bij het iconisch maken van deze specifieke sticker. Hij werd, en wordt nog steeds, voornamelijk gebruikt als tagging-symbool. Dat betekent dat hij dient om het terrein van andere kunstenaars te markeren of te betreden.

https://www.domingstickers.nl/producten/bootnaam-stickers/