ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

De spelregels van hockey simpel uitgelegd

Hockey is een leuke en spannende sport die wereldwijd wordt gespeeld. Het is een spel waarbij twee teams proberen om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Om ervoor te zorgen dat het spel eerlijk verloopt, zijn er enkele spelregels die moeten worden gevolgd. Hieronder volgt een eenvoudige uitleg van de belangrijkste spelregels van hockey.

 

  1. Het spel begint met een afslag

Het spel begint met een afslag in het midden van het veld. Een speler van het ene team plaatst de bal op de middenstip en slaat deze naar een medespeler. De wedstrijd begint pas nadat de bal is geraakt door de stick van de medespeler.

 

  1. De bal mag niet met de voet worden gespeeld

Het is niet toegestaan om de bal met de voet te spelen. Als een speler dit doet, krijgt de tegenstander een vrije slag.

 

  1. De bal mag alleen worden gespeeld met de platte kant van de stick

Spelers mogen de bal alleen met de platte kant van de stick raken. Het is niet toegestaan om de bal te slaan met de bolle kant van de stick.

 

  1. Het spel gaat door tot er een doelpunt is gemaakt

Het spel gaat door totdat er een doelpunt is gemaakt. Als een doelpunt wordt gemaakt, wordt het spel stilgelegd en begint het opnieuw met een afslag in het midden van het veld.

 

  1. Bij overtredingen krijgt de tegenstander een vrije slag

Als een speler een overtreding begaat, krijgt de tegenstander een vrije slag. Een overtreding kan bijvoorbeeld zijn dat een speler de bal met de voet raakt, de bal slaat met de bolle kant van de stick of een tegenstander blokkeert zonder dat de bal in de buurt is.

 

  1. De wedstrijd duurt twee helften van 35 minuten

Een hockeywedstrijd duurt twee helften van 35 minuten. Er is een pauze van vijf a tien minuten tussen de twee helften. Het team dat aan het einde van de wedstrijd de meeste doelpunten heeft gemaakt, wint de wedstrijd.

 

Het is belangrijk om deze regels te begrijpen om de sport te kunnen spelen en genieten. Door deze regels te volgen, wordt het spel eerlijk gespeeld en kunnen spelers hun vaardigheden op een leuke en veilige manier tonen. 

 

Het is verder ook erg belangrijk dat je alle materialen beschikbaar hebt die nodig zijn om hockey te spelen. Je hebt voor een hockeyteam het volgende nodig: sticks, bescherming, hockeykleding en hockeygoals. Een hockey goal kopen is niet even makkelijk als de andere materialen. Gelukkig zijn er nu veel online websites die op maat gemaakte hockeygoals verkopen.