ABJ Fotografie
Image default
Aanbiedingen

3 voordelen van LED verlichting ten opzichte van traditionele verlichting

Je komt ze tegenwoordig overal tegen. Misschien gebruik je ze thuis al wel, of kom je ze tegen op werk. LED verlichting. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van led-lampen, en deze voordelen maken led-lampen een aantrekkelijke optie voor zowel thuis- als zakelijk gebruik. Hieronder zijn drie redenen waarom je zou moeten kiezen voor led-lampen.

 

1. Beter voor het milieu

De laatste jaren zijn we erg bezig met het milieu. Zoals iedereen wel weet warmt de aarde op. Om ervoor te zorgen dat wij er over duizend jaar ook nog zijn, moeten we maatregelen nemen. We moeten beter voor ons milieu zorgen, zodat de aarde niet nog verder opwarmt. Daarom is het een goede keuze om te kiezen voor LED verlichting.

 

Een van de belangrijkste voordelen van LED lampen is hun energiezuinigheid. LED lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Ze verbruiken dus minder energie, wat beter is voor ons milieu.

 

2. Lange levensduur en kostenbesparend

Zoals je net hebt gelezen zijn LED lampen energiezuinig. Naast dat ze energiezuinig zijn, gaan me ook langer mee. LED lampen kunnen wel tot zo’n 50.000 uur meegaan, terwijl traditionele lampen maar zo’n 1000 uur meegaan. Dit betekent dat je veel minder vaak LED lampen hoeft te vervangen.

 

LED lampen gebruiken ongeveer tachtig procent minder energie dan gloeilampen. Daarnaast gaan ze dus ook vijftig keer langer mee dan een gloeilamp. Ze vreten en minder energie, en gaan langer mee. Dat houdt dus in dat ze ook een stuk goedkoper zijn dan gloeilampen. Je hoeft ze minder vaak te vervangen en je bespaart aanzienlijk op de energierekening.

 

3. Veelzijdigheid en efficiëntie 

LED verlichting is dus beter voor het milieu, hebben een lange levensduur en zijn energiezuinig. Nu denk je misschien dat er geen voordelen meer zijn, maar die zijn er zeker nog wel. LED lampen zijn namelijk ook nog eens beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en maten. Dit houdt dus in dat ze veelzijdig zijn. Je kunt ze gebruiken voor allerlei verschillende doeleinden.

 

Wil jij bijvoorbeeld een speciale plek in je huis extra goed verlichten, dan hang je hier meer LED verlichting. Denk bijvoorbeeld aan spotjes voor een kunstwerk. Wil je juist dat je boekenkast meer verlicht wordt. Dan monteer je LED verlichting aan de bovenkant van je boekenkast. Dan kunnen je gasten goed zien welke boeken je allemaal in de boekenkast hebt liggen.

 

Al met al zitten er dus veel voordelen aan LED verlichting. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet, maar dat betekent niet dat dit de enige voordelen zijn aan LED lampen. Om daarachter te komen, moet je ze zelf eens aanschaffen!

 

https://led23.fr