ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van Deco Design Houtskeletbouw

Deco Design Houtskeletbouw

Deco Design Houtskeletbouw is een bouwconstructie dat vaak voorkomt bij woningbouw. De bouwmethode bestaat uit het gebruik van houten kaders die voorzien worden van gevelbekleding. De verscheidenheid in materiaalsoort voor de afwerking is hierbij zeer groot.

 

Op voorhand gefabriceerd

De kaders worden doorgaans van te voren geproduceerd in de fabriek. Een aanmerkelijk voordeel hiervan is dat je veel minder tijd nodig hebt voor de constructie ter plaatse. Ook is het isoleren kinderspel omdat het houten skelet al voorzien is van structurele openingen.

 

Maatwerk

Dit bouwsysteem maakt ook een ruime keuze mogelijk in afmetingen, ramen, deuren en openingen. Door de grote flexibiliteit in maatwerk en vorm kan de constructie bovendien volledig worden aangepast aan de wensen van de klant.

 

Onderhoudsvrij

Bij houtskeletbouw heb je doorgaans niet te maken met uitzetting of krimping van hout. Hierdoor is er garantie op een uitermate hoge stabiliteit en een lange levensduur. Primer en verf hoef je niet te gebruiken, want Deco Design constructies zijn onderhoudsvrij.

 

Thermowood

Thermowood ontstaat door de thermische verwarming van naaldhout. Hierbij wordt stoom gebruikt om te voorkomen dat er scheuren en barsten in het hout komen. Na dit proces kun je thermohout vergelijken met tropisch hardhout van zeer hoge kwaliteit. Dankzij de hittebewerking krijgt de houtsoort een zeer hoge weerstand. Thermowood kan goed tegen insecten zoals houtwormkevers en boktorren. Hierdoor is het hout ideaal voor buitenconstructies.

 

Barnwood

Barnwood is een houtbekleding dat verkregen wordt uit gerecupereerd naaldhout van meer dan 200 jaar oud. Vroeger bouwden boeren ‘barns’, grote houten schuren die tegenwoordig met zorg worden gesloopt. Het barnwood dat uit deze oude schuren vervaardigd wordt, past daarom helemaal in het ‘cradle-to cradle’ proces. De verloren functie van het hout vindt opnieuw een nuttige toepassing zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Het hout heeft door zijn ouderdom ook nog eens een mooie rustieke uitstraling.

 

Blokhut met platdak

Als je graag een blokhut wilt laten neerzetten met een moderne uitstraling, dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een strakke Blokhut met platdak. Het voordeel van deze houten hut met een plat dak is dat je met EPDM kunt werken. Dit is een zeer duurzame rubberfolie dat je makkelijk op het platte dak kunt lijmen. Op deze manier kun je kosten besparen voor het dakgedeelte, want je hoeft op een plat dak geen dakpannen of dakshingles te leggen.

 

Kies voor een blokhut die bij je past

Wanneer je op zoek gaat naar een blokhut met een plat dak, kijk dan goed naar een design dat aansluit bij de stijl van je tuin. Denk ook na over welk formaat goed valt in de tuinoppervlakte. Vind je het een gewaagde onderneming om een blokhut in je tuin te plaatsen? Laat je gerust adviseren door Tuinartikelenoutlet.nl voor een blokhut die perfect bij jouw tuin past!

https://tuinartikelenoutlet.nl/