ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

De wonderen van Romeinse vloeren

Vloerisolatie Rotterdam is iets wat je vast wel eens googled wanneer je een nieuwe vloerisolatie wilt. Isolatie is één van de mooie dingen in de moderne wereld. Maar de Romeinen die konden ook geweldige dingen doen met de ruimte tussen de vloer en de daadwerkelijke grond. Zij hadden een uniek systeem waarbij ze de vloer verwarmden. Dit was een heel erg intensief werk waarvoor ze natuurlijk gewoon slaven gebruikten. Gelukkig liepen de slaven niet echt gevaar. Kijk wat de Romeinen deden was een heel erg groot en heet vuur maken en de hete lucht daarvan werd door holte in de vloer en muur gepompt als warme lucht. Als een radiator maar dan veel omslachtiger

De Romeinen konden nog meer met architectuur

De Romeinen hebben een grote reputatie als een oorlogszuchtig volk dat gewoon alle cultuur van de Grieken stal en tot een zekere hoogte kun je dat ook echt wel stellen. Maar als het op gebied van bouwen gaat, waren de Romeinen toch wel natuurtalenten. Er is enige discussie gaande in de wetenschappelijke kringen of het talent van Romeinen om goed te kunnen bouwen niet gewoon afkomstig was van Grieken die eindelijk genoeg geld handen voor uitgebreid onderzoek en dure methodes. Maar dat is allemaal gezeik, de Romeinen konden twee dingen goed: vechten en bouwen. Wel hebben ze het een klein beetje afgekeken van de Grieken maar die hadden het weer afgekeken van de Egyptenaren.

Het afkijken van dingen

Het afkijken van dingen is een hele oude traditie. De Romeinen hebben de architraaf van de Grieken afgekeken en de Grieken kijken de zuilen weer af van de Egyptenaren. Het is nou eenmaal een onderdeel van hoe technologische vooruitgang werkt. Je kunt het beste ook gewoon mensen het een beetje laten doen. Iemand de credit geven is belangrijk maar aan de andere kant moet er ook gewoon werk gedaan worden voor iets en je kunt beter verder werken met wat al gedaan is dan iets nieuws proberen te bedenken en het dan misschien slechter doen dan wat de ander gedaan heeft.