ABJ Fotografie
Image default
Bedrijven

Dit is waarom je je moet verdiepen in cryptocurrency

Cryptocurrency, Bitcoin, Blockchain, allemaal van de termen die constant in populariteit lijken toe te nemen. Veel mensen verdienen (en verliezen!) er veel geld mee, steeds meer bekende mensen zoals Elon Musk maken er gebruik van en het nieuws lijkt er niet over op de houden. Maar waarom moet ik me in cryptocurrency gaan verdiepen?

De opkomst van crypto

Het zal geen verrassing zijn dat ons leven steeds meer verschuift naar online. Niemand verstuurt nog brieven, banken nemen geen cheques meer aan en iedereen brengt steeds meer tijd op het internet door. Het is dan ook heel vreemd dat we nog steeds massaal met briefjes betalen. Wel gebeuren onze betalingen steeds meer via iDeal in plaats van de pinpas.

 

De opkomst van de cryptocurrency heeft met de opkomst van het internet te maken, maar ook met ons huidige geld systeem. Die briefjes die we gebruiken om te betalen komen letterlijk uit een printer. Heeft het dan wel waarde zou je zeggen. Nou, dat heeft het wel maar ook alleen omdat we dat met elkaar afgesproken hebben.

 

Een van de redenen dat cryptocurrency zo hard groeit als markt is omdat steeds meer mensen inzien dat deze waardeloze briefjes niet de beste manier zijn voor ons geldsysteem in de toekomst. Je spaart en betaald met briefjes die met een printer bijgemaakt kunnen worden. Bovendien wordt dit ook op een steeds grotere schaal gedaan. Hierdoor wordt jouw spaargeld in de praktijk minder waard.

 

Veel mensen beleggen dan ook naast in ‘zekerheidjes’ in de crypto wereld ook een gedeelte van hun geld in speculatieve coins. Bijvoorbeeld een coin als Reddcoin is de laatste tijd hard gestegen omdat mensen blijkbaar verwachten dat het in de toekomst meer waard zal worden. Dit is naast het sparen voor de toekomst dus een manier om op korte termijn te beleggen voor winst.

 

De actuele cryptocurrency koersen en verwachtingen kun je vinden op cryptokoersverwachtingen.nl.

 

Doe altijd goed onderzoek voor je je eigen geld ergens in stopt, het is namelijk altijd op eigen risico.