ABJ Fotografie
Image default
Zakelijk

Dit zijn de redenen waarom je ervoor zou moeten kiezen om een accountant in te schakelen!

Om een bedrijf goed te kunnen runnen, is het belangrijk dat je over een aantal kwaliteiten beschikt. Allereerst is het belangrijk dat je goed weet in te spelen op de markt en bereid bent om over te werken wanneer dit nodig is. Daarnaast is het ook zeer prettig als je uit jezelf structureel te werk gaat. Dit maakt het onder andere eenvoudiger om de boekhouding te doen. Gelukkig hoef je niet elk onderdeel van de boekhouding zelf te doen, er zijn namelijk bepaalde onderdelen die je beter kunt uitbesteden. 

Laat de jaarrekening opstellen door een accountant!

Aan het begin van het nieuwe jaar is het belangrijk dat de jaarrekening wordt opgesteld. De jaarrekening bepaalt samen met andere berekeningen hoeveel belasting er betaald moet worden. Om ervoor te zorgen dat dit op een zo goed mogelijke manier wordt geregeld, is het zeer verstandig om dit werk uit te besteden aan een accountant. Een jaarrekening opstellen door Doomen en Quist is erg populair. Dit geeft ondernemers een stukje rust en zorgt ervoor dat de belastingdienst de boekhouding goed kan controleren.

Laat de loonadministratie door een externe partij doen

Een belangrijk onderdeel van de financiële administratie is de loonadministratie. Om je personeel tevreden te houden, is het uiterst belangrijk dat dit goed wordt georganiseerd. Je kunt dit indien gewenst zelf doen, maar houd wel rekening met de hoeveelheid werk die hierbij komt kijken. Bovendien is een fout snel gemaakt en een fout in de salarisadministratie kan grote gevolgen hebben. Het is om deze redenen dan ook ten zeerste aan te raden om de gehele loonadministratie uit te besteden aan een boekhoudingskantoor. Zij weten precies waar hierbij op gelet moet worden en zorgen er bovendien voor dat alles op tijd geregeld wordt. Let er hierbij wel op dat je de uren op tijd aanlevert bij de loonadministratie. Zo voorkom je dat dit alles te laat wordt ingediend en je hierdoor een boete krijgt. Hoe hoog de boete is, hangt af van hoe vaak je te laat bent. Zo wordt er in sommige gevallen een uitzondering gemaakt en hoef je geen boete te betalen. Overigens dien je hierbij ook niet langer dan 7 dagen te laat te zijn met de aangifte en de betaling.