ABJ Fotografie
Image default
Zakelijk

Wat zijn de vervelende kanten van het ondernemerschap?

Mensen hebben vaak een beeld van ondernemers dat niet helemaal klopt. Zo wordt er vaak gedacht dat ondernemers vrij makkelijk rijk worden en het voor hen op een bepaald punt eenvoudig is om leiding te geven aan hun bedrijf. In werkelijkheid klopt hier niets van. Ondernemers werken over het algemeen namelijk veel meer en veel harder dan mensen die in loondienst zijn. Ook zitten er verschillende vervelende kanten aan het ondernemerschap. 

Klanten die niet betalen

Als ondernemer heb je klanten nodig. Hierbij kan het gaan om andere bedrijven, maar ook om particulieren. Wat voor klanten je ook hebt, als zij je niet betalen voor de geleverde diensten of producten, heb je een probleem. Je wilt logischerwijs je geld krijgen, maar het kan lastig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Sommige mensen willen een schadevergoeding omdat het te lang duurt voordat zij hun geld krijgen, maar in de praktijk heb je hier geen recht op. Wel kun je rente rekenen over het bedrag dat betaald moet worden, maar hier zijn ook regels voor. Als een klant weigert te betalen, is het slim om een incassobureau Den Bosch in te schakelen. 

Werknemers moeten ontslaan

Bij een eigen bedrijf komen een hoop verantwoordelijkheden kijken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aannemen, maar ook het ontslaan van werknemers. Er kunnen veel redenen zijn voor het ontslaan van een werknemer. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat iemand zich niet naar behoren heeft gedragen of simpelweg niet goed presteert. Hoe je het ook wendt of keert, het is voor jou als ondernemer ook niet leuk om diegene te moeten ontslaan. De gesprekken omtrent een ontslag worden vaak als vervelend ervaren en er zijn dan ook weinig mensen die op dit gebied zouden willen ruilen met een ondernemer. 

Failliet gaan

Mensen denken vaak dat ondernemers altijd veel geld verdienen, maar zij vergeten hoe vaak het gebeurt dat een bedrijf failliet wordt verklaard. Als dit bij jouw bedrijf het geval is, is dat erg vervelend. Het is dan afhankelijk van de bedrijfsvorm en de manier waarop je bedrijf failliet is gegaan in hoeverre jij hier persoonlijk door in de problemen komt. Echter, ook als je niet in de problemen komt, is het erg vervelend als je bedrijf failliet gaat.