ABJ Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Een perfecte afwerking met siliconenkit

Je gebruikt siliconen of voegkits om verbindingen netjes af te werken, naden en voegen te vullen en om vocht en water tegen te houden. Het wordt dan ook veel gebruik in de keuken of in de badkamer. Siliconenkit is elastisch en kan daardoor enige beweging opvangen. Hierdoor is het ideaal om verbindingen te dichten. Na een aantal jaar moet de aangebrachte siliconenkit vaak vervangen worden. Dit komt doordat het er dan niet meer zo goed uit zit, bijvoorbeeld door schimmel.

Verschillende soorten voegkit

Er zijn veel verschillende soorten voegkit waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld acrylaatkit, siliconenkit, hybride voegkits f PU-kit. Het is per klus verschillend welke kitsoort je het best kunt gebruiken. Zo moet de kit vaak aan verschillende eisen voldoen. Wil je een kit die het meest met de ondergrond hecht, zoek je een kit die bestand is tegen agressieve schoonmaakmiddelen of tegen extreme temperatuurverschillen, of wil je een kit die je daarna nog gaat overschilderen? Vaak wordt er gekozen voor siliconen of acrylaatkit. Al met al zijn voegkits een prachtig product met veel verschillende toepassingen.

Siliconenkit gebruiken

Siliconen zijn zeer elastisch en hechten zich goed op vrijwel ieder glad oppervlak. Doordat siliconenkit elastisch is worden scheuren door beweging voorkomen en geniet je jarenlang van mooi afgewerkte voegen. Daarnaast zijn siliconen enorm schimmel-, water- en verouderingsbestendig. Hierdoor is siliconenkit vaak de meest gekozen voegkit in sanitaire ruimtes en in de keuken. Het nadeel van siliconenkit is dat het niet overschilderbaar is. Het voordeel is dat het niet verkleurd, ook niet door licht.

https://www.lijmshop.be