ABJ Fotografie
Image default
Vervoer en transport

Een verpakkingsmachine huren? Voordelen van huur & soorten verpakkingsmachines

Zoek je verpakkingsmachines voor in de industrie, transportsector, de agrarische branche of voor welk bedrijf dan ook? Dan kun je kiezen uit veel soorten inpakmachines. Het huren van dit soort machines is om meerdere redenen slimmer dan kopen. Waarom eigenlijk? En welke soorten verhuur verpakkingsmachines zijn er tegenwoordig beschikbaar?

 

De grootste voordelen van het huren van een verpakkingsmachine

Sinds enkele jaren kiezen steeds meer ondernemers ervoor om verpakkingsmachines te huren, in plaats van deze nieuw aan te kopen. Kiezen voor huur heeft namelijk een aantal voordelen boven aankoop. In de eerste plaats is kiezen voor Verhuur verpakkingsmachines slim, omdat je hiermee (zeker als startend ondernemer) geen grote investering hoeft te doen. Je bent niet direct een kapitaal kwijt aan de aankoop van machine en hoeft hiervoor ook geen geld te lenen. Vooral in de beginjaren is huur verstandig, om financieel niet al te veel risico te lopen. Heb je genoeg kapitaal opgebouwd en zit je veilig qua bedrijfsvoering, dan kun je altijd nog overgaan tot de aankoop van inpakmachines. Een tweede voordeel van machines voor verpakkingen huren, is dat je diverse mogelijkheden hebt. Zo profiteer je een van een directe service en van onderhoud door de verhuurder, als dit in de huurvoorwaarden is opgenomen. Mocht de machines een storing krijgen of defect raken, dan wordt dit snel voor je opgelost en kan het productieproces snel weer hervat worden. Ten slotte is prettig aan huren dat je flexibel bent. Mocht je een andere inpakmachine willen proberen of heb je meer machines nodig, dan is dit snel en voordelig geregeld!

 

Palletiseermachines, palletwikkelaars, sealmachines en nog veel meer

Een van de belangrijkste soorten verhuur verpakkingsmachines die in de industrie gebruikt wordt, is de Palletiseermachines. Dit type verpakkingsmachine automatiseert het stapelen van dozen op een pallet. Handmatig dozen op pallets stapelen is met een Palletiseermachines verleden tijd. Het grootste pluspunt van Palletiseermachines is dat het productieproces enorm versneld wordt. Belangrijk is verder dat jouw personeel niet meer met zware dozen hoeft te sjouwen, waardoor het ziekteverzuim door rug- en spierklachten sterk afneemt. Palletiseermachines zijn ideaal te gebruiken in combinatie met palletwikkelaars of sealmachines. Deze machines zorgen voor het met plastic strak inpakken van dozen, producten en complete pallets. Hierdoor blijven de materialen goed bij elkaar staan en kunnen er bijvoorbeeld geen dozen van pallets afvallen tijdens het vervoer naar klanten toe. Dat scheelt veel overbodige schade, retourzendingen en geld. Wil je je producten vacuüm in plastic verpakken, dan kun je dat doen door een of meer krimptunnels of vacuüm sealmachines te huren. Voor het inpakken in folie van lange voorwerpen, kun je kiezen voor het huren van horizontaalwikkelaars. Je ziet het: er is, als het aankomt op goede inpakmachines huren, tegenwoordig veel mogelijk.

 

Machines die je helpen bij het verwerken van dozen

Naast Palletiseermachines en Foliewikkelaars zijn dozenmachines populair in de industriële sector, bedrijven, in de transportwereld en in de agrarische industrie. Dozen zijn erg belangrijk om producten in op te bergen en richting klanten te vervoeren. Maar het handmatig vullen en wegzetten van dozen is natuurlijk niet meer van deze tijd. Wil je kunnen concurreren in jouw sector, dan kun je vandaag de dag niet meer zonder bijvoorbeeld Palletiseermachines (ofwel dozenvullers), dozensluiters en dozenopzetters. Met een Palletiseermachines of dozenvulmachine kun je dozen machinaal vullen. Huur je er een Dozenopzetmachines en dozensluiters bij, dan maakt je het productieproces nog efficiënter. De dozen worden dan door en machine in elkaar gezet, op de juiste plek gebracht. Daarna kan het vullen beginnen. Vervolgens wordt met een dozensluiter de doos perfect en strak dichtgemaakt met tape of lijm. Oriënteer je nu op inpakmachines die voor jouw bedrijf relevant kunnen zijn. Er is keuze genoeg!

https://www.idepack.nl/